Nestleder for FO-studentene i Lillehammer, Emilie Engan Bjørbu og sosionomstudent Raheel Syed vervet 57 medlemmer i september.

Nestleder for FO-studentene i Lillehammer, Emilie Engan Bjørbu og sosionomstudent Raheel Syed vervet 57 medlemmer i september.

Mari Lilleng/FO

Emilie og Raheel vervet 57 på rappen

Fellesorganisasjonen har fått 741 flere medlemmer så langt i år.
05.12.2018
15:02
05.12.2018 15:14

edv@lomedia.no

Ferske studentkull har alltid vært fruktbare misjonsmarker for FO. Men sjelden så fruktbare som ved Høgskolen i Lillehammer ved høstens studiestart. Nestleder for FO-studentene i Lillehammer, Emilie Engan Bjørbu (23) vervet sosionomstudent Raheel Syed (25), som ble med og vervet flere.

Medlemstallet i FO er nå oppe i 28.761 profesjonelle sosialarbeidere. Denne uka har forbundet vervekampanje.

Vervevideo fungerte

– Hva er triksene?

– Jeg hadde laget en to minutter lang vervefilm her på høgskolen, for å illustrere hva lokallaget driver med på høgskolen. Og studentrådgiveren fra FO var med. Det fungerte godt.

Emilie tror studentene melder seg inn av tre grunner. For det første det faglige fellesskapet som åpner seg gjennom FO. For det andre tryggheten det er å stå samlet i en fagforening. For det tredje innboforsikringen.

Ble stengt ute fra forelesningssalen

Emilie, Raheel og resten av styret for FO-studentene ved Høgskolen på Lillehammer lyktes med å verve hele 57 studenter. Nesten alle kom fra førsteåret i sosialt arbeid og vernepleie.

Vervesuksessen hadde et unntak, nemlig barnevernsstudiet. Her lyktes ikke FO-studentene med å komme inn for å informere. Dette er i ferd med å løse seg i 2019, melder fylkessekretær i FO Oppland Geir I. Lien. Flere studenter på barnevern har likevel meldt seg inn i studentlaget.

Utviklingshemmede får uføretrygd i 18-årsgave

Facebook, Snapchat, YouTube er Navs nye jaktmarker

Marianne tok kampen for traumepasientene. Da ble det bråk

05.12.2018
15:02
05.12.2018 15:14