Nestleder for FO-studentene i Lillehammer, Emilie Engan Bjørbu og sosionomstudent Raheel Syed vervet 57 medlemmer i september.
Mari Lilleng/FO
Emilie og Raheel vervet 57 på rappen
Fellesorganisasjonen har fått 741 flere medlemmer så langt i år.
edv@lomedia.no
Ferske studentkull har alltid vært fruktbare misjonsmarker for FO. Men sjelden så fruktbare som ved Høgskolen i Lillehammer ved høstens studiestart. Nestleder for FO-studentene i Lillehammer, Emilie Engan Bjørbu (23) vervet sosionomstudent Raheel Syed (25), som ble med og vervet flere.
Medlemstallet i FO er nå oppe i 28.761 profesjonelle sosialarbeidere. Denne uka har forbundet vervekampanje.
Vervevideo fungerte
– Hva er triksene?
– Jeg hadde laget en to minutter lang vervefilm her på høgskolen, for å illustrere hva lokallaget driver med på høgskolen. Og studentrådgiveren fra FO var med. Det fungerte godt.
Emilie tror studentene melder seg inn av tre grunner. For det første det faglige fellesskapet som åpner seg gjennom FO. For det andre tryggheten det er å stå samlet i en fagforening. For det tredje innboforsikringen.
Ble stengt ute fra forelesningssalen
Emilie, Raheel og resten av styret for FO-studentene ved Høgskolen på Lillehammer lyktes med å verve hele 57 studenter. Nesten alle kom fra førsteåret i sosialt arbeid og vernepleie.
Vervesuksessen hadde et unntak, nemlig barnevernsstudiet. Her lyktes ikke FO-studentene med å komme inn for å informere. Dette er i ferd med å løse seg i 2019, melder fylkessekretær i FO Oppland Geir I. Lien. Flere studenter på barnevern har likevel meldt seg inn i studentlaget.
• Utviklingshemmede får uføretrygd i 18-årsgave
Siste nytt
Kongsvinger er en av fem kommuner som har vært med i et pilotprosjekt der de har testet ut familieråd i høykonflikt- og voldssaker. Det er Lise Lundby (t.h.) som tok initiativ til prosjektet etter at hun hospiterte i England. Her er hun sammen med Kristin Midtsund, er enhetsleder i Kongsvinger barneverntjeneste.
Hanna Skotheim
Før måtte Kongsvinger ofte akuttplassere barn og familier. Etter at de begynte med familieråd i voldssaker, skjer det sjeldnere
Da Kjersti Flakstad (37) var på sin første dag på tegnspråkkurs, var hun mest opptatt av å lære seg å si: «Jeg er glad i deg». Idet hun sier det, legger hun hendene på hjertesiden og artikulerer ordene «Jeg er glad i deg». – Det er det viktigste jeg må kunne si til barna mine, sier hun.
Adrian Nielsen
Kjersti Flakstad (37) er i ferd med å miste hørselen: – Jeg har grått mye over ordet «ufør»
Mest lest
Coreene (18) og Dennis (17) er to av ungdommene vi møter når Helene sjekker inn på barnevernsinstitusjon.
Anders Leine/NRK
Helene Sandvig måtte kaste egne fordommer da hun sjekket inn på barnevernsinstitusjon
Hvis du skal hjelpe folk, må du faktisk snakke med dem. Det hjelper ikke å krysse av at en digital henvendelse er besvart, sier «Kari».
Eirik Dahl Viggen