JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Disse FO-medlemmene blir tatt ut dersom det blir streik i kommunesektoren

Mandag er det meklingsinnspurt i kommuneoppgjøret. Blir ikke partene enige ved midnatt natt til tirsdag, blir det streik.

Eirik Dahl Viggen

simen@lomedia.no

Lønnsforhandlingene i kommunesektoren brøt sammen før fristen 29. april i år. Dermed må Riksmekleren forsøke å hjelpe partene til å komme til enighet. Også i lønnsoppgjøret i Oslo kommune og staten ble det brudd i forhandlingene. Alle tre meklingene har frist ved midnatt natt til 24. mai.

Skuffet

FO-leder Mimmi Kvisvik var skuffet da lønnsoppgjøret i kommunesektoren gikk til mekling:

‒ Vårt krav er et lønnsløft for alle og det var det ikke mulig å få til, sa FO-leder Mimmi Kvisvik.

Hanna Skotheim

– Medlemmene våre har viktig kompetanse og står opp for dem som trenger hjelp og omsorg i hverdagen. Blir de hengende etter lønnsmessig vil vi slite med å rekruttere rett kompetanse i fremtiden, sa FO-lederen.

Disse blir tatt ut i streik

Dersom det blir streik i kommunesektoren, vil 417 medlemmer av FO bli tatt ut i streik i første runde. De er fordelt på 25 kommuner:

Viken

Bærum 20

Asker 35

 

Møre og Romsdal

Molde 41

Ålesund 17

 

Rogaland

Karmøy 10

Haugesund 10

 

Nordland

Bodø 21

Rana 11

Vefsn 8

 

Troms og Finnmark

Alta 15

Tromsø 13

 

Vestfold og Telemark

Porsgrunn 20

Larvik 16

 

Agder

Kristiansand 22

Arendal 11

 

Vestland

Alver 25

Bjørnafjorden 14

Stord 15

Sunnfjord 13

Sogndal 12

 

Trøndelag

Trondheim 30

 

Innlandet

Kongsvinger 6

Ringsaker 10

Gjøvik 10

Lillehammer 12

– Uvanlig komplisert oppgjør

Lønnsoppgjøret i kommunesektoren (KS-området) omfatter rundt 446.800 ansatte. Av disse er 14.000 organisert i Fellesorganisasjonen (FO).

I kommunesektoren forhandler LO Kommune, Akademikerne kommune, Unio, og YS med KS. FO er en del av LO Kommune.

– Det er et uvanlig komplisert tariffoppgjør, med stor avstand mellom partene. Det er behov for Riksmeklerens hjelp til å finne gode løsninger. Det gjenstår mye på både på lønn og andre bestemmelser. KS vil nå bidra til å finne en meklingsløsning, sa arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø.