JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Adrian Nielsen

Vaktskiftene var kaotiske og skravlete. Så tok Marianne og kollegene grep

Vernepleier Marianne Alexandersen synes de har fått til et bedre vaktskifte i boligen for utviklingshemmede. Smittevernreglene har tvunget de ansatte til å jobbe ryddig og systematisk.
2020062408000020200624093404

anne@lomedia.no

En av beboerne i boligene for utviklingshemmede i Fredrikstad gynger i hammocken i hagen. Han dupper barbente føtter i gresset, lager godlyder i solen.

Inne foregår vaktskiftet. Vernepleier Marianne Alexandersen, som skal gå av vakt, har ansvaret i dag, for å informere om hvordan dagen har vært for de fem beboerne.

Før pleide alle i personalet være med på overlappen, og det ble mye skravling. Nå må alle selv skrive ned det de mener er nyttig at det nye vaktlaget får vite. Alexandersen synes det er mye bedre.

En stor undersøkelse blant FO-medlemmene viser at 7 av 10 har funnet nye måter å jobbe på som de ønsker å fortsette med etter koronatiden.

Marianne Alexandersen er vernepleier.

Marianne Alexandersen er vernepleier.

Adrian Nielsen

– Det blir mer ryddig og konkret fordi vi må skrive det ned. Dessuten kan kollegaene mine bruke tid med beboerne i stedet for å være på vaktskiftet. Vi er blitt et bedre faglig team.

En etter en kommer de inn porten, vernepleier Cathrin, sykepleierstudent Didrik, assistent Celina, og helsefagarbeider Mathea. De minner hverandre på å vaske hender og ta av smykker og klokker, og så samles de i fellesrommet. De sprer seg i sofaen, ved spisebordet, ved kjøkkenbenken.

Fontene får ikke være til stede når selve rapporteringen foregår – det er taushetsbelagt informasjon. Men Alexandersen sier det handler om hva de har gjort, hvor de har gått tur, om det har vært uro, helsemessige ting.

I boligen for utviklingshemmede har personalet fått orden på overlapp-møtene. Nå er det færre til stede, mindre skravling og mer systematisk gjennomgang av informasjonen.

I boligen for utviklingshemmede har personalet fått orden på overlapp-møtene. Nå er det færre til stede, mindre skravling og mer systematisk gjennomgang av informasjonen.

Adrian Nielsen

– Hvorfor er et godt vaktskifte så viktig for deg?

– Det er med å skape et godt arbeidsmiljø og gir god oversikt over hverdagen til beboerne, så vi kan ta gode valg.

– Synes du det er rart at det måtte smittevernregler til for å få bedre system?

– Jeg vet vi har hatt forbedringspotensial, men det er lett å gå i den samme tralten. Det hadde sikkert vært lurt å spørre med jevne mellomrom, «hva kan vi gjøre annerledes?» også når det ikke er kriser.

Nina Wellendorf er på vei ut porten og tar en prat med Marianne Alexandersen.

Nina Wellendorf er på vei ut porten og tar en prat med Marianne Alexandersen.

Adrian Nielsen

Marianne Alexandersen

Vernepleier i bolig for utviklingshemmede i Fredrikstad

Liker at vaktskiftene er blitt ryddige og faglige

{"473630":{"type":"m","url":"/image-3.473630.82013.20200616124825.5495b3a936","cap":"Marianne Alexandersen er vernepleier. ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"473632":{"type":"m","url":"/image-3.473632.82013.20200616124825.a5dabf0f84","cap":"Nina Wellendorf er på vei ut porten og tar en prat med Marianne Alexandersen. ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"473642":{"type":"m","url":"/image-3.473642.82013.20200616124825.eaaf0b2e7f","cap":"I boligen for utviklingshemmede har personalet fått orden på overlapp-møtene. Nå er det færre til stede, mindre skravling og mer systematisk gjennomgang av informasjonen. ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"tittel":{"color":"#ffffff","fontsize":"84","bgc":"#ffffff","bgo":"1","bgh":"100%","pos":"1","shadow":true},"extrafiles":{"js":"","css":""},"fb":[{"type":"f1","title":"Marianne Alexandersen ","closed":true,"place":"Før pleide alle i personalet være med på"},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"si":[{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""}],"us":[{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"lpage":{"exist":false,"color":"#000000"},"cpage":{"iscpage":true,"mpage":"fontene.no/article-6.339.710724.1.87edb7e6a3"}}