JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Adrian Nielsen

Før traff de ungdommene på fritidsklubben. Nå møter Johannes og Linn dem på skjermen, som en egen karakter i et spill eller bak et chattevindu

De to barnevernspedagogene opplever at de har kommet nærmere ungdommene takket være den digitale fritidsklubben.
2020061714201620200624092915

hanna@lomedia.no

Gjennom glasset fra skolens podkaststudio kan barnevernspedagog Johannes Frank Fuglehaug (31) skimte de rød- og hvitstripete sperrebåndene som skiller inngangsområdet fra kantina.

Elevene har gått hjem for dagen, men Johannes enser ikke stillheten der han sitter med svarte hodetelefoner over capsen. Han stirrer inn den store PC-skjermen og logger seg på fritidssenterets egen digitale plattform. Det er der inne han har truffet ungdommene etter at fritidssenteret han er leder for, måtte stenge. Foreløpig er det bare to elever som er innlogget, men så er klokka bare tre. De fleste logger seg inn i nitiden på kvelden.

En stor undersøkelse blant FO-medlemmene viser at 7 av 10 har funnet nye måter å jobbe på som de ønsker å fortsette med etter koronatiden.

Det er da Linn Hattvang (34) har date med to ungdommer. Hun er også barnevernspedagog og leder på en annen fritidsklubb. Linn har samarbeidet med Johannes om å etablere en egen plattform som gjør at de kan møte ungdommene digitalt.

– Jeg er nerd opp av dage, sier Linn Hattvang som trives godt med å holde kontakt med ungdommene inne på den digitale plattformen.

– Jeg er nerd opp av dage, sier Linn Hattvang som trives godt med å holde kontakt med ungdommene inne på den digitale plattformen.

Adrian Nielsen

Hvis ikke Linn har spilldate, chatter hun. Om stort og smått. For det er ofte der, trygt inne på rommet iført kosebuksa, at ungdommene åpner seg til Linn om hvordan de har det.

– Flere av dem jeg snakker med, har opplevd at det har vært trangt å være hjemme. Flere har følt seg innesperret og alene, sier hun.

Selv om de ikke har sett noe til ungdommene på over to måneder, har de to lederne likevel kommet nærmere dem. Johannes pleier å treffe de unge i Minecraft-verdenen, hvor de konstruerer egne bygg som ligger midt i frodige landskap med elver, fjell og åkre.

– Å snakke sammen på Minecraft er litt det samme som å kjøre bil. Vi sitter ikke rett overfor hverandre, men vi har noe som foregår foran oss som tar brodden av det som kan oppleves som en skummel prat med en voksenperson, sier Johannes.

Mens skolene enda var stengt, arrangerte Johannes og flere egne gamingkonkurranser.

Mens skolene enda var stengt, arrangerte Johannes og flere egne gamingkonkurranser.

Adrian Nielsen

Selv om skolene åpnet i mai, drøyer fritidsklubbene det til høsten. Da blir det tilbake til det gode, gamle. I hvert fall nesten. Den digitale fritidsklubben har nemlig kommet for å bli. For selv om de ikke vet nøyaktig hvor mange unge de når, vet lederne at de nå treffer flere.

– De kommer og går, akkurat som på klubben. Men terskelen for å logge seg på plattformen er nok lavere enn å komme på klubben, sier Fuglehaug.

Johannes Frank Fuglehaug og Linn Hattvang

Barnevernspedagoger og leder for fritidssenteret Flame på Flåtestad skole og Hjørnet Ungdomskafé

Vil fortsette med digital fritidsklubb

{"473066":{"type":"m","url":"/image-3.473066.82155.20200616104410.6f8ee38557","cap":"Mens skolene enda var stengt, arrangerte Johannes og flere egne gamingkonkurranser. ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"473067":{"type":"l","url":"/image-3.473067.82155.20200616104410.7c254c9eaf","cap":"– Jeg er nerd opp av dage, sier Linn Hattvang som trives godt med å holde kontakt med ungdommene inne på den digitale plattformen. ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"473070":{"type":"s","url":"/image-3.473070.82155.20200616104410.7622be0ad3","cap":"Også brusautomaten på Flåtestad skole er sprerret med hvite og røde bånd. ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"tittel":{"color":"#ffffff","fontsize":"61","bgc":"#ffffff","bgo":"1","bgh":"100%","pos":"1","shadow":true},"extrafiles":{"js":"","css":""},"fb":[{"type":"f2","title":"Johannes Frank Fuglehaug og Linn Hattvang","closed":true,"place":"Det er da Linn Hattvang (34) har date me"},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"si":[{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""}],"us":[{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"lpage":{"exist":false,"color":"#000000"},"cpage":{"iscpage":true,"mpage":"fontene.no/article-6.339.710724.1.87edb7e6a3"}}