JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ole Martin Wold

Elise trenger ikke lenger dra på jobb før barna har stått opp

Kjærligheten blomstrer og familiekabalen går opp. Sosionom Elise Bostrøm håper hun får fortsette med hjemmekontor også etter koronakrisen.
2020061714014620200624092500

simen@lomedia.no

Et lite hode med brunt hår stikker fram i døråpningen. Hun smiler lurt. Kanskje sjekker fireåringen om mamma faktisk jobber. Eller kanskje hun vil sitte på fanget igjen.

– Sånn er hjemmekontorlivet, sier Elise Bostrøm og titter opp fra pc-skjermen.

Sosionomen har akkurat avsluttet dagens teammøte med kollegene i Nav. Det ble mye snakk om hjemmekontor i dag òg. Om hvor ofte de skal sitte på kontoret framover. Om hvor godt det fungerer. Selv er ikke Elise i tvil:

– Jeg håper jeg kan fortsette med hjemmekontor én eller to dager i uka også etter koronakrisen.

En stor undersøkelse blant FO-medlemmene viser at 7 av 10 har funnet nye måter å jobbe på som de ønsker å fortsette med etter koronatiden.

Elise Bostrøm får mer tid sammen med barna når hun jobber hjemme. Uten at det går utover jobben.

Elise Bostrøm får mer tid sammen med barna når hun jobber hjemme. Uten at det går utover jobben.

Ole Martin Wold

Hun trenger ikke stå opp klokka seks, pusse tennene og kaste seg på sykkelen før barna har stått opp. Nå sover gjerne Elise og eldstedatteren til sju. Så går de på badet sammen. Elise finner fram en liten kost og legger på pudder i ansiktet. På krakken ved siden av står fireåringen med sin egen kost, ser opp på mamma og prøver å få til sirkelbevegelsene. Så tar mamma fram maskaraen, blunker når hun børster øyevippene. Fireåringen hermer så godt hun kan.

Etter frokost tar Elise på de forede skinntøflene og går slalåm mellom dokker, lekebiler og legoklosser, labber ned de tre trappene til barnerommet i første etasje.

Hun finner fram alle listene hun har laget: oppskrifter på hvordan arbeidsverktøyene fungerer, diverse sjekklister og et ark med dagens arbeidsoppgaver. Presis klokka åtte logger hun på.

Starten i ny jobb ble ikke helt som hun hadde sett for seg. Verden ble snudd på hodet før hun rakk å sette beina sine i Nav-lokalet på Lerkendal. De fleste kollegene har hun ikke sett ennå – i hvert fall ikke i levende live. Hun har blitt godt kjent med fagutvikleren som har ansvaret for at hun skal komme inn i rutinene.

– Jeg har bare et sånt bilde av han, da, sier hun og lager en ramme med fingrene, – men jeg aner ikke hvordan kroppen ser ut.

Kontorplassen på Nav er byttet ut med barnerommet hjemme. Nå skal Nav-veilederen snart tilbake på jobb igjen.

Kontorplassen på Nav er byttet ut med barnerommet hjemme. Nå skal Nav-veilederen snart tilbake på jobb igjen.

Ole Martin Wold

Ved kjøkkenbordet dytter døtrene og nabojenta i seg pannekaker med syltetøy og brunost. Pulverheksa og trollet går på repeat på den bærbare høyttaleren, og kaffetrakteren jobber på høygir. Elise stryker fireåringen over håret og ser bort på mannen som er dekket av en dampsky fra komfyren. Han er i pappaperm.

– Jeg tror vi er et av parene som har kommet nærmere hverandre i koronatiden. Vi spiser ofte lunsj sammen, sier Elise.

Kaffebeholderen har fylt seg opp. Elise ser på klokka, skjenker i kaffe.

– Nei, det ble en litt lenger kaffepause enn jeg hadde tenkt. Nå må jeg ned å jobbe igjen.

Elise Bostrøm

Sosionom og veileder i Nav Lerkendal

Vil ha mer hjemmekontor

{"473090":{"type":"m","url":"/image-3.473090.82220.20200617115659.1.ca51d5be88","cap":"Elise Bostrøm får mer tid sammen med barna når hun jobber hjemme. Uten at det går utover jobben. ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"474151":{"type":"m","url":"/image-3.474151.82220.20200617115659.1.3e194d906a","cap":"Kontorplassen på Nav er byttet ut med barnerommet hjemme. Nå skal Nav-veilederen snart tilbake på jobb igjen.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"tittel":{"color":"#ffffff","fontsize":"84","bgc":"#ffffff","bgo":"1","bgh":"100%","pos":"1","shadow":true},"extrafiles":{"js":"","css":""},"fb":[{"type":"f2","title":"Elise Bostrøm","closed":true,"place":"Sosionomen har akkurat avsluttet dagens "},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"si":[{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""}],"us":[{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"lpage":{"exist":false,"color":"#000000"},"cpage":{"iscpage":true,"mpage":"fontene.no/article-6.339.710724.1.87edb7e6a3"}}