JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny stemme

Velferdsarbeider Tone Halvorsen utgjør en hel delegasjon på denne FO-kongressen. Foreløpig med tale- og forslagsrett.
25.11.2010
18:51
16.12.2013 14:44

mia.paulsen@lomedia.no

Hennes yrkesfelle Linda Hye måtte melde avbud fra kongressen pågrunn av sykdom. Dermed forvalter Tone Halvorsen (34) stemmen til velferdsarbeiderne alene denne gang.

— Helt siden kongressinnkallingen kom, har vi diskutert hvilken status vi kom til å få og om det ville være mulighet for å reise forslag. Det fikk vi først svar på i dag, da kongressen ga meg tale- og forslagsrett, forteller hun.

Krevende

Halvorsen opplever det som krevende å holde følge med debatten om prinsipprogrammet blant tale- og debattrengte FOere, og har ikke tatt stilling til om hun vil ta ordet til debatten. Og når skal hun eventuelt be om ordet, når så mange temaer er oppe i luften samtidig?

Halvorsen arbeider med kvalifiseringsprogrammet gjennom Kristiansand arbeid og trygd. Hun er opptatt av å ivareta fellesskapet FOere imellom på sin egen arbeidsarena.

— Jeg er ansatt i staten, men jobber sammen med FOere som er kommunalt ansatt. Vi jobber i samme felt og har de samme brukerne. Jeg synes vi utfyller hverandre godt. Jeg lærer mye av mine sosialarbeider-kolleger i kommunen. Samtidig synes jeg at min fagbakgrunn gir et perspektiv i forhold til arbeid og samfunn. Det er spennende med forskjellige fagbakgrunner. Hvis noe splitter oss, er det ikke faget, sier hun

Ung yrkesgruppe

Det var på FO-kongressen for fire år siden at FO bestemte seg for å gi plass i fellesskapet for velferdsarbeiderne, og allerede da møtte de med tale- og forslagsrett. Tone Halvorsen tilhører et av de første kullene av bachelor i arbeids- og velferdsforvaltning, og ble uteksaminert i 2007.

— Vi velferdsarbeidere er godt representert her i forhold til hvor stor andel vi utgjør av medlemmene. Vi jobber videre for å gjøre oss synlige og finne ut hvilke organer vi trenger å delta i. Det kommer etter hvert, sier hun.

25.11.2010
18:51
16.12.2013 14:44