JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sluset ut 44 millioner fra barnevernet

Aleris Ungplan as overførte 44 millioner kroner til Aleris-konsernet i fjor.
25.08.2010
11:27
16.12.2013 13:55

edv@lomedia.no

Det framgår av bedriftens regnskap, som ble offentlig kjent denne uken. De 44 millioner kronene er det største beløpet Aleris Ungplan har bokført som konsernbidrag i ett regnskapsår.

I 2006 og 2007 ble til sammen «bare» 26 millioner kroner ført ut av selskapet og opp i Aleris-konsernet.

Ledelsen i Aleris Ungplan har tidligere vektlagt at det ikke tas ut utbytte fra selskapet, og at pengene det offentlige betaler for de private barnevernplassene investeres i tjenestene. Men konsernbidraget betyr at Aleris kan bruke pengene på annen virksomhet enn barnevern.

Det svensk-eide morselskapet Aleris eies av Investor AB, som igjen eies av Wallenberg-familien, en av Europas mektigste finansaktører.

– Det er svært urimelig at staten investerer i tjenester til landets mest utsatte barn og unge for at private konserner skal melke ut overskudd, uttaler FOs 2. nestleder Kjetil A. Ostling siste nummer av Fontene (nr. 8/10).

– Pengene forsvinner ikke ut

I en e-post til Fontene forsikrer administrerende direktør i Aleris Ungplan, Erik Sandøy, at konsernbidraget ikke blir brukt til annen virksomhet enn barneverntjenester.

«Aleris Ungplan er derfor stolte over å kunne legge frem våre resultater. Det er et resultat av hardt arbeid, høy kompetanse hos de ansatte og gode strukturer og klare retningslinjer. Tilbakemeldingene fra politikere, oppdragsgivere, brukere av våre tilbud og ansatte tyder på at de er meget tilfredse med det nivået vi har, og resultatet vi nå har lagt frem gjør at vi kan heve nivået på tilbudet ytterligere til glede for alle som trenger oss», konkluderer Sandøy.

25.08.2010
11:27
16.12.2013 13:55