JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Minnet om rødgrønne forsømmelser

Likelønn og offentlig pensjon var FOs paroler dagen etter at tarifforhandlingene ble brutt både i staten, KS og Oslo kommune.
01.05.2009
19:55
16.12.2013 09:52

solfrid.rod@lomedia.no

Kampen for rettferdig lønn og offentlig tjenestepensjon var også tema for forbundsleder Randi Reese da hun holdt 1. mai-tale i Kristiansund.

- Invester i kompetanse

Her etableres det Nav-kontor i disse dager, og forbundslederen understreket betydningen av å satse på sosialfaglig kompetanse og sikre tilstrekkelig bemanning til å yte gode tjenester.

Det samme gjelder det kommunale barnevernet, der det, i følge FO, trengs 800 nye sosialfaglige stillinger.

I det hele tatt er det i krisetider fornuftig å investere i offentlig sektor, påpekte Reese.

- Vi er glad for de krisepakkene de rødgrønne har kommet med under finanskrisen, men det er behov for å videreutvikle virkemiddelapparatet.

Internasjonal solidaritet

Reese tok i sin tale et oppgjør med anbudstenkningen innen for rusomsorg, barnevern og helse- og omsorgstjenester.

- Pasientenes behov må komme mer i fokus i helseforetakene. Nå må de slutte med tellekultur og stykkprisfinansiering, sa Reese.

Og avsluttet med oppfordring om solidaritet med mennesker i en desperat situasjon p på Vestbredden og i Gaza.

Glemmer de mest utsatte

I hovedstaden holdt andre nestleder Kjetil A Ostling appell under FO Oslos 1. mai-frokost. Han ga den rødgrønne regjeringen ros for å ha gjort mye bra for flest, men etterlyste tiltak for de mest utsatte gruppene i samfunnet.

- Barnehage, SFO, skole, somatisk helsehjelp og eldreomsorg er alle tjenester som gis mye mer ambisiøse lovnader enn for eksempel sosialtjenesten, barneverntjenesten, psykiatrien, tjenester for utviklingshemmede, for ikke å snakke om behandlingen av rusmisbrukere, sa Ostling.

Han minnet om det er FOs etiske plikt å fortelle om konsekvensene av politikken som føres og noen ganger være rasende på vegne av de som ikke blir hørt.

- Jeg oppfordrer til å lytte til statsministerens tale og hør om han nevner barnevernsbarn, utviklingshemmede, fattige og brukerne av Nav, psykisk syke eller rusmissbrukere. Dette er lite velgersterke grupper og sjansen er stor for at disse ikke vies plass, sa Ostling til FO-ere på vei til Youngstorget for å høre Jens Stoltenbergs tale.

01.05.2009
19:55
16.12.2013 09:52