JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsoppgjøret i gang

LO Stat krever et «rimelig lønnsoppgjør» i år. I dag åpnet forhandlingene med staten.
03.04.2009
10:57
16.12.2013 09:33

mia.paulsen@lomedia.no

Leder for LO Stat Morten Øye sier det er et godt forhandlingsklima ved forhandlingsstart. Men forhandlingene omfatter store og kompliserte spørsmål som offentlig tjenestepensjon. De konkrete kravene når det gjelder lønn har LO Stat, Unio og YS-stat ikke lagt på bordet ennå. De vil komme i løpet av forhandlingene.

Ansvarlighet

Kravet som ble levert i dag er likelydende for LO Stat, YS-Stat og Unio-Stat. Morten Øye sier i en pressemelding at LO har tradisjon for å vise ansvarlighet, og mener det er rimelig å anta at årets tillegg blir beskjedne. LO Stat og de andre arbeidstakerorganisasjonene ønsker at tilleggene skal gis som generelt tillegg.

Pensjon og likelønn

Øye peker også på utfordringen som ligger i å komme fram til en god løsning når det gjelder offentlig tjenestepensjon. Arbeidstakerne ønske dessuten at arbeidet knyttet til Likelønnskommisjonens anbefalinger må følges opp og forsterkes fram mot 2010-oppgjøret. Ifølge Unio-Stat har heltidsansatte menn en brutto regulativlønn som er 9.3 prosent høyere enn kvinnenes lønn.

03.04.2009
10:57
16.12.2013 09:33