JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Fallitt for Nav

Arbeidsledige LO-medlemmer kan nå få forskudd på dagpengene i Sparebank1. – En privatisering av velferdsstatens primæroppgave, mener FO-leder Randi Reese.
10.03.2009
10:36
16.12.2013 09:11

solfrid.rod@lomedia.no

Tilbudet om å få dagpenger forskuttert i en privat bank er en del av LOs medlemsservice, LO Favør.

Du må ha lønnskonto i Sparebank1 for å benytte deg av tilbudet. Det er ingen etableringsgebyr, men banken tar ordinære renter, skriver Klassekampen i dag.

Stigmatiserende

– Vi gjør dette så medlemmene våre skal slippe å gå til sosialkontoret når de mister jobben, sier hovedkasserer i LO, Bente Halvorsen, sier til Klassekampen.

Denne uttalelsen faller FO tungt for brystet.

– FO misliker at LO omtaler sosialtjenesten som et sted LO-medlemmer skal slippe å gå. Det stigmatiserer både ansatte og brukere. Det virker som om LO har glemt at sosialtjenesten er den del av Nav, sier Reese.

Mistillit

Å være sikkerhetsnett for arbeidsløse er velferdsstatens primæroppgave. Det er en fallitt for Nav å blande private banker inn i dette, påpeker Reese.

Dagpengeutbetalingen skulle ha vært på skinner for lenge siden. Når det ikke har skjedd, syldes det, i følge forbundslederen, et byråkratisk system som oser av mistillit både til ansatte i og brukere av tjenestene.

I stedet for å stole på de ansatte, er det skapt et kontrollorientert byråkrati, der kompetanse og beslutningsmyndighet er trukket bort fra førstelinja og møtet med brukerne.

– Nav har ikke satset tilstrekkelig på kompetanse. Det trengs sosialfaglig, trygdefaglig og arbeidslivskompetanse i førstelinja, påminner Reese.

10.03.2009
10:36
16.12.2013 09:11