JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Girer ned Nav-reformen

Etter måneder med store problemer i Nav har arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen gitt beskjed om å gire ned Nav-prosjektet. Departementet velger å utsette innføringen av arbeidsavklaringspenger.
23.02.2009
11:16
16.12.2013 08:58

mia.paulsen@lomedia.no

Arbeidsavklaringspengene skulle erstatte rehabiliteringspenger, attføringspenger og midlertidig uførepensjon. Dette skulle etter planen skje fra 1. oktober i år.

– NAV-reformen er inne i en krevende periode. Sammen med sterk vekst i arbeidsledigheten på grunn av den internasjonale finanskrisen, har dette ført til at mange arbeidsledige har måttet vente for lenge for å få pengene sine. Dette er uakseptabelt og det er satt inn tiltak for å sikre at arbeidsledige får dagpengene de har krav på, sier Andersen i en pressemelding fra Departementet.

Ingen taper

Andersen understreker også at ingen vil miste rettigheter på grunn av at arbeidsavklaringspengene skal innføres senere enn opprinnelig planlagt. Arbeids- og inkluderingsdepartementet melder at de i samarbeid med Nav-direktoratet vil avgjøre når avklaringspengene skal innføres.

Nav-melding

Regjeringen har tidligere varslet at den skal legge fram en sak for Stortinget senest i mars om NAV-reformen. Her vil regjeringen gi en bred gjennomgang av etaten og komme med eventuelle nye tiltak.

23.02.2009
11:16
16.12.2013 08:58