JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Synliggjøring landet rundt

Menneskebibliotek og politiske lunsjer står på programmet når FOs synliggjøringsuke begynner i dag. Slagordet er solidaritet, kompetanse og engasjement.
06.02.2009
13:57
16.12.2013 08:46

mia.paulsen@lomedia.no

solfrid.rod@lomedia.no

Hensikten med FO-dagene i uke sju er å synliggjøre sosialt arbeid for folk flest og promotere sosialarbeideres kompetanse overfor politikere.

Lån en barneverner

I Bergen blir rådhuset omgjort til Menneskebiblioteket, et bibliotek bestående av mennesker med kompetanse på barnevern. «Bøkene» lånes ut, og låntakerne kan stille spørsmål og lufte fordommer. Mange politikere og byråkrater vet lite om barnevern. Kunnskap er nødvendig for å fatte riktige beslutninger, påpeker FO Hordaland.

Menneskebiblioteket arrangeres av FO Hordaland i samarbeid med Norsk Folkehjelp.

Lunsj og politikk

Medlemmer og mulige medlemmer er også målgruppe for aksjonen. FO Buskerud planlegger etikkverksted, frokost/lunsjmøte med faglig tema og Åpent Hus på kontoret i Drammen for alle medlemmer.

FO Østfold inviterer seg selv på lunsj på ulike arbeidsplasser. Her skal det skrives politiske uttalelser som sendes lokalavisene.

I Troms samarbeider flere FO-klubber om et temamøte, og det blir oppdateringskurs vernepleie/helsefagkompetanse i samarbeid med Høgskolen i Harstad.

I hovedstaden blir det flere lunsjer i regi av FO-klubber. FO Oslo har anbefalt dem å ta opp problemer på arbeidsplasser og eventuelt invitere virksomhetsledelse eller politisk ledelse med på lunsjen.

– Klubben på Lovisenberg sykehus gir en sekk til direktøren i forbindelse med at de inviterte ham på møte. Ellers er det flere klubber som holder årsmøtet sitt i synliggjøringsuka, sier fylkessekretær Tore Kristiansen.

Satser

på studenter

FO Oslo planlegger to dagers stand ved Høgskolen i Oslo for å rekruttere flest mulig studenter. FO Oslo har 3150 medlemmer.

– Vi har litt å gå på når det gjelder studentverving, og kunne godt hatt dobbelt så mange studentmedlemmer, sier Kristiansen.

FO Oslo har vanligvis gjort vervingsfremstøt på Høgskolen i Oslo om høsten, men har da erfart å drukne i tilbud. Derfor prøver de en annen vri i år.

FO sentralt har sendt avdelingene FO-effekter og avisinnlegg som kan tilpasses lokale forhold.

06.02.2009
13:57
16.12.2013 08:46