JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Akademikerne inntar Youngstorget

Første nummer av FO-tidsskriftet Fontene Forskning ble lansert i Folkets Hus i dag.
15.12.2008
16:04
16.12.2013 08:07

edv@lomedia.no

– Det har alltid vært en spenning mellom forskning innen sosialt arbeid og praksisfeltet. Forskerne må stadig legitimere seg, sier Sissel Seim, som er fagredaktør for det nye forskningstidsskriftet.

Nå håper Seim, som har lang erfaring som aksjonsforsker blant annet ved Fattighuset, at Fontene Forskning skal bli en måte å føre dialog på mellom forskerne og praksisfeltet.

– Det er også uhyre viktig at vi publiserer på norsk. Det blir en måte å utvikle det norske fagspråket innen sosialt arbeid på.

– Oppgaven for Fontene Forskning blir ikke bare å synliggjøre god praksis innen sosialt arbeid, men også å bidra til sunn kritikk av praksis når det trengs. Jeg er glad FO-ledelsen har vist gehør for akkurat det, sa Seim.

Raffinert produkt

Fontene Forskning er godkjent som et nivå 1-tiddskrift i det norske akademiske meriteringssystemet og håper å kunne ta opp kampen med de internasjonale tidsskriftene. Sammen med fagredaksjon av forskerkolleger fra sosialt arbeid har Sissel Seim vurdert et førtitall innsendte manuskripter. Bare fem av dem sto igjen som godkjente vitenskapelige artikler da bladet gikk i trykken. I tillegg inneholder nummer 1 tre debattartikler, bokanmeldelser og portrettintervju.

Politisk potensial

Fontene Forskning sendes nå ut til alle Fontenes abonnenter. Det skal komme ut to ganger i året, ved siden av bladet Fontene.

– Tidsskriftet vil gi mulighet for leserne til å holde seg faglig oppdatert, praktikerne men også administrasjon og politikere, sa FO-leder Randi Reese.

Hun håper at Fontene Forskning innebærer kan videreutvikle fagfeltet og skape gode arenaer hvor forskning, praksis og utdanning kan møte hverandre.

Kjempedistribusjon

At et forskningstidsskrift har et opplag på 24.000 er ganske spesielt i norsk sammenheng. Det er akkurat litt mer en Legetidsskriftet, påpekte leder for mediestiftelsen LO-Media, Tore Ryssdalsnes i innlegget sitt, og ikke til å kimse av. Som LO-tidsskrift er Fontene Forskning det første i sitt slag.

– I en tid da mer og mer av det som skrives skjer for elektroniske medier, hvor mer og mer kan ses som lettvinte nyheter, er dette tidsskriftet motstrøms, sa Ryssdalsnes.

Det er nettopp slike nisjeutgivelser som kan overleve i det svært pressede mediamarkedet.

Tre av artikkelforfatterne presenterte tekstene sine: Kåre Heggen om ulike lærarperspektiv som grunnlag for god sosialarbeidarutdanning, Lene Østby om hvilke fortolkningsrammer vi bruker for å forstå de andre, Lars Gunnar Lingås om temaet «Den som har en hammer, ser spiker overalt».

Les Fontene Forskning nr. 1/08 i margen til venstre.

15.12.2008
16:04
16.12.2013 08:07