JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forskning til fotfolket

Årets siste Fontene blir første utgave av Fontene forskning. Utgiver, FO, håper medlemmene lar seg stimulere til fagutvikling og refleksjon om yrkesutøvelsen.
20.11.2008
09:21
16.12.2013 07:44

solfrid.rod@lomedia.no

Neste nummer av Fontene er første nummer av Fontene forskning. FO-kongressen i 2006 vedtok at to utgaver av Fontene hvert år skal være forskningsnumre.

Hensikten er å bidra til fagutvikling og profesjonsidentitet ved å formidle nytt fagstoff, forskning og litteratur. Fontene forskning skal også fungere som arena for dialog mellom praksis, forskning og utdanning.

Refleksjon

FO-leder Randi Reese gleder seg til den første utgaven lanseres 15. desember.

– Stadig flere av våre medlemmer har etter hvert fått utdanning utover bachelor. Nå sikrer vi sosionomer, barnevernpedagoger og vernepleiere et tidsskrift som stimulerer til refleksjon rundt yrkesutøvelsen og styrker deres faglige identitet, fastslår Reese.

Hun understreker at Fontene forskning primært er et tilbud til Fontenes lesere, men håper at også politikere og administrative ledere vil bruke nyvinningen til å finne kunnskap om de tjenestene sosialarbeidere jobber i.

Unik kanal

Fagredaktør, forsker Sissel Seim, leder arbeidet med å innhente forskningsartikler.

– Det unike med Fontene forskning er at vi når ut til så mange. Her ligger også utfordringen vår: Vi må finne artikler som er relevante og interessante både for praksisfeltet, forskningsmiljøene og studentene, forklarer Seim.

Hun registrerer at det pågår mye interessant forskning og mener det er behov for en slik publiseringskanal. Det er søkt om vitenskapelig godkjenning, slik at publisering i Fontene forskning blir poenggivende for høyskole- og universitetsansatte.

– Jeg synes det er flott at FO satser så stort på forskningsformidling, avslutter Seim.

Fontene forskning nr.1 lanseres i Folkets Hus i Oslo mandag 15. desember kl. 13.00 – 15.30. Det blir enkel servering, musikalske innslag, hilsninger og innlegg av Kåre Heggen, Lene Østby og Lars Gunnar Lingås, som alle skriver i det første nummeret. Alle FO-medlemmer er velkomne.

20.11.2008
09:21
16.12.2013 07:44