JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kopi av offentlig sektor

Tariffoppgjøret i HSH-området gir ansatte i private virksomheter samme lønnsøkning og arbeidsbetingelser som deres kolleger i offentlig sektor fikk framforhandlet i vår.
29.08.2008
13:26
16.12.2013 06:29

solfrid.rod@lomedia.no

Forhandlingsresultat, som ble klart på overtid natt til fredag, innebærer økonomiske tillegg i form av generelle tillegg, justering av minstelønn og avtale om lokale forhandlinger.

Godt fornøyd

– Det har vært en god tone gjennom forhandlingene, og partene har i fellesskap funnet løsninger på kompliserte problemstillinger, sier Trine-Lise Wefald, som har ledet forhandlingene for HSH.

FOs representant i LOs forhandlingssammenslutning, 2. nestleder, Kjetil A. Ostling, slutter seg til uttalelsen til Wefald. Han er godt fornøyd med gjennomslag for hovedkravet: Samme resultat på lønn og arbeidsbetingelser som ble framforhandlet med staten, KS og Spekter i vår.

I tillegg til de konkrete resultatene gleder Ostling seg over det han mener er gode formuleringer om seniorpolitiske tiltak og arbeidet med tjenestepensjon og avtalefestet pensjon i mellomoppgjøret i 2009. Også når det gjelder satsning på og økonomisk uttelling for kompetanseheving, mener FOs nestleder at det går riktig vei.

1100 FO-ere

Forhandlingene startet tirsdag 26. august og har omfattet forhandlinger om syv tariffavtaler for ca 25.000 arbeidstakere innen helse, utdanning og kultur med 32 arbeidstagerorganisasjoner. HSH har forhandlet parallelt med LO, YS, UNIO og Akademikerne.

De 1100 FO-medlemmene som er berørt, jobber i private rus- og barneverninstitusjoner, på høyskoler, på sykehus og i kulturinstitusjoner. HSH utfordret arbeidstakersiden på prinsippet om korresponderende områder, noe som, i følge Ostling, bidro til at forhandlingene trakk ut i tid.

Alle sammenslutningene har godtatt forhandlingsresultatet, som nå skal til uravstemning. Fristen er 30. september.

29.08.2008
13:26
16.12.2013 06:29