JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Transportarbeidere vil ha likelønn

Transportarbeiderforbundet er enige i Likelønnskommisjonens forslag for å utjevne lønnsforskjeller mellom kvinner og menn.
22.08.2008
13:55
16.12.2013 06:23

Forbundet mener at et lønnsløft i den kvinnedominerte delen av offentlig sektor må skje gjennom tariffoppgjørene. Forbundet går også inn for nye grep i privat sektor for å utjevne forskjeller mellom kvinner og menn. De ønsker en kombinasjon av lavlønnstillegg og kvinnetillegg. Som vi har skrevet tidligere går også NTL, Handel og Kontor, EL & IT og FO inn for kommisjonens forslag, mens Fellesforbundet har gått ut mot forslagene. Fagforbundet har ennå ikke gitt til kjenne hva de mener i saken. LO har fått utsatt høringsfristen for sin uttalelse om Likelønnskommisjonens forslag, og LO-leder Roar Flåthen vil ikke gå ut med noen konklusjon før forbundene har uttalt seg.

Historisk

Likestillingsombud Beate Gangås sier til Dagsavisen at Roar Flåthen nå har en historisk sjanse til å rette opp lønnsforskjellene mellom kvinner og menn i Norge.

– Vi må kunne sette av tre prosent av det vi brukte for å komme i havn med AFP-forhandlingene til likelønn, mener Gangås. – Alle som sier de er garantister for likelønn kan ikke bare nøye seg med vakre ord, sier hun med Roar Flåthen som adressat.

22.08.2008
13:55
16.12.2013 06:23