JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forventer mer av de rød-grønne

– De virker mattere men har jo fortsatt et år igjen til å komme på offensiven. Jeg vil ha politikere med pågangsmot og forventer mer av denne regjeringen, sier FO-leder Randi Reese til Fontene.
08.08.2008
10:47
16.12.2013 06:15

Flere samfunnsaktører har i sommer kritisert regjeringen for manglende handlekraft og profil.

Valgkampen er i gang. NRK meldte denne uka at Frp får 32,1 og Ap 26,1 prosent av stemmene på en meningsmåling Norstat har utført.

Programdebatt

I sommer er det brukt mye spalteplass på stortingsvalget 2009. FO-leder Randi Reese er en av dem som har kommentert FrPs kulturpolitikk, regjeringens profil og flørt med FrF.

–Vi i FO har selvsagt også sterke meninger om hva slags politikk vi ønsker oss og har allerede kommet med flere innspill på møter med AP og SV i forbindelse med deres programdebatter. Vi vil foran valget stille en rekke spørsmål til de ulike partiene om politikken på de områdene som berører våre medlemmer mest, sier hun. FO ønsker å bli hørt før partiene skriver sine program.

Stort forbedringspotensiale

– Vi er ikke fornøyd med sosialtjenestene og fattigdomssatsingen til denne regjeringen, sier Randi Reese. Særlig er hun misfornøyd med at det ikke foreligger en nasjonal plan for barnevernet og at det mangler ressurser og ansatte føler at arbeidsplassene er utrygge. Vi burde få en nasjonal bemanningsnorm som kommuner bør følge. Vi må sikre likhet i kommunene, sier hun. FO synes det er flott at regjeringen har klart å skape så mange arbeidsplasser som kommer alle til gode, men mener det er en skam at sosialhjelpsatsene samtidig er så lave i mange kommuner.

– Helst burde vi hatt bindende minstesatser for sosialhjelp, men de kunne også heve de anbefalte satsene. Reese mener regjeringen bør gå inn for satser anbefalt av forskningsmiljøet SIFO. Hun er utålmodig på dette området og forventer at det snarest blir tatt nasjonale grep.

–Vi må oppgradere tilbudene for de mest utsatte i samfunnet som har problemer med å komme inn på arbeidsmarkedet. Dessuten bør regjeringen gjøre mer med de fattige.

–Det var mye bra i Soria Moria-erklæringen så vi har store forventninger til denne regjeringen. Nå fremstår de som veldig uklare, legger hun til. Men er samtidig fornøyd med et godt trygdeoppgjør i år.

Bra for arbeidslivet

Men forbundslederen ønsker ikke å male alt svart. Hun er svært fornøyd med de grepene som er tatt for å få et bedre arbeidsliv. Blant annet arbeidsmiljøloven og lovverket mot sosial dumping.

–Våre medlemmer som stort sett jobber innenfor velferdsstaten merker jo også den sterke fokuset på barnehage, skole og grunnleggende velferdstjenester. Dette er vi i FO veldig fornøyd med, smiler hun. Før hun setter seg på flyet til Brasil. Hun skal på sosialarbeiderkonferansen (IFSWs) i Brasil 16.-19. august

08.08.2008
10:47
16.12.2013 06:15