JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Et uavhengig ombud

Reidar Hjermann fortsetter som barneombud. Det er en løsning som kan gi ro rundt denne viktige stillingen, mener FOs 2. nestleder Kjetil A. Ostling.
20.06.2008
12:09
16.12.2013 05:50

solfrid.rod@lomedia.no

– Reidar Hjermann har vist sin uavhengighet ved å ha utfordret barnepolitikken til to ulike regjeringer. Hans barnefaglige kompetanse har også kommet til sin rett i ulike sammenhenger, fastslår Kjetil A. Ostling.

– Det er grunn til å tro at denne løsningen vil føre til den roen som ombudet og det kontoret trenger nå for å ta tak i viktige utfordringer.

Reidar Hjermann ble i februar vraket til fordel for Ida Kraby etter fire år i stillingen. Det var denne utnevnelsen som felte daværende barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen, og stillingen som barneombud har stått ledig siden.

Reidar Hjermann fikk aldri noen forklaring på hvorfor han ble forbigått. Etter at Tone Fløtten, som er barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldts sjef på Fafo, dukket opp på søkerlisten, har det på nytt vært spekulert i hvorfor sterke krefter så gjerne vil bli kvitt Hjermann.

Aftenposten skriver i dag at Hjermann fra dag en i ombudsstillingen har hatt et vanskelig og konfliktfylt forhold til ekspedisjonssjef i Barne- og likestillingsdepartementet, Haktor Helland.

Kjetil A. Ostling har tidligere uttrykt bekymring for all den uro som har vært rundt barne- og likestillingsministeren og barneombudet, begge stillinger av stor betydning for barn og unge. I dag er han lettet over regjeringens valg.

– Nå får vi et ombud FO kjenner fra før og allerede har et samarbeid med. Jeg ser lyst på å ta opp igjen samarbeidet med Reidar Hjerman, sier Ostling.

20.06.2008
12:09
16.12.2013 05:50