JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Uro på Eidsvoll

Omsorgssenteret for asylsøkende barn på Eidsvoll støter på problemer. Rask og sterk økning i antall beboere har ført til uro i lokalmiljøet.
09.04.2008
16:06
16.12.2013 04:39

I en rapport fra Bufetat region Øst, som er ansvarlig for senteret, til fylkesmannen i Oslo og Akershus, skriver BUfetat at det bor 37 barn på selve senteret. Det var opprinnelig dimensjonert for 30. I tillegg er 12 barn plassert i andre institusjoner og omsorgstiltak. I mai skal det stå ferdig en ny avdeling på Eidsvoll med plass til seks barn.

Barna på senteret ble ønsket velkommen i lokalmiljøet med fakkeltog da senteret åpnet i desember. De skal gå på skole i lokalmiljøet, men de aktuelle skolene fikk problemer da det kom langt flere nye elever enn de hadde fått beskjed om. Vilberg ungdomsskole fikk 28 nye barn i stedet for de 14 som de var blitt informert om. Lokalavisen fortalte om slåsskamper der flere fra omsorgssenteret var innblandet. Kommunen hadde ikke noe apparat for å møte situasjonen.

Varslet myndighetene

Politikere fra Eidsvoll har varslet sentrale myndigheter om problemene. Ordfører Terje Teslo i Eidsvoll sier til Eidsvoll Ullensaker blad at det er stilt spørsmålstegn ved om myndighetene har stilt tilstrekkelige ressurser til disposisjon. – Både politiske og administrative myndigheter i Eidsvoll har arbeidet for å få til nettopp forutsigbare og tilstrekkelige ressurser, sier han.

Stoltenberg-regjeringen lovet allerede i Soria Moria-erklæringen at barnevernet skulle overta ansvaret for enslige mindreårige asylsøkere. Eidsvoll omsorgssenter er første skritt, og skal omfatte enslige mindreårige asylsøkere under 15 år.

09.04.2008
16:06
16.12.2013 04:39