JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FO: Må bevisstgjøre nyvalgte

- Behovet for å bevisstgjøre de folkevalgte om våre brukergrupper blir ikke mindre med dette valgresultatet, sier FO-leder Randi Reese.
11.09.2007
12:14
16.12.2013 02:12

Reese mener valgresultatet ikke fører til store endringer i de store byene. Endringene mellom de politiske blokkene er for liten for det, mener hun, til tross for at det borgerlige flertallet er styrket i mange kommuner.

- Vi har vært opptatt av å få fram våre saker i valgkampen. Nå er nye kommunestyrer valgt med folkevalgte som må bevisstgjøres på behovene til brukergruppene FO-medlemmene gir tjenester til, sier hun

Mindre FO-politikk?

- Blir det vanskeligere å få gjennomført en styrking av for eksempel forebygging og barnevern med valgresultatet?

- Resultatet er ulikt fra kommune til kommune og gir forskjellig utgangspunkt for å få gjennomslag for FOs politikk. Vi må bare fortsette å arbeide for vår politikk og tilpasse argumentasjonen og alliansene etter de lokale forholdene, sier Reese.

- Ett blåere flertall, i for eksempel Oslo, er ikke det et nederlag for kritikken av konkurranseutsetting?

-Kritikken av konkurranseutsettingen har vært viktig fordi den har bevisstgjort mange og vært en forutsetning for et radikalisert Arbeiderparti.Vi som har framført kritikken har ikke nådd fram til mange nok, så Oslo vil fortsette som blå by i kommende fireårsperiode og sikkert fortsette med samme politikken, sier Reese.

Forsvareren halvert

SV er halvert på landsbasis i forhold til forrige kommunevalg.

- Partiet har vært en forsvarer for mange av våre saker, men vi må ikke glemme at det er det flere partier som har vært. Et svekket SV betyr at FO må arbeide for at andre partier i sterkere grad tar på seg denne rollen, sier hun.

- Kan et styrket Venstre utgjøre en forskjell for FOs saker?

- Absolutt. Venstre har blant annet fokus på menneskerettigheter og menneskeverd. Det trengs, sier hun.

Regjeringen får bestått

- Er du enig med Martin Kolberg om at «folkeavstemningen» om den rødgrønne regjeringen er vunnet?

- Kolberg blir litt for ivrig her. Den rødgrønne regjeringen har samlet sett fått karakteren bestått, men samtidig må Kolberg se at SVs nederlag er hele Soria -Moriaprosjektets nederlag.Det er de tre partienes bidrag som gir regjeringen vitalitet og kraft, sier Reese.

11.09.2007
12:14
16.12.2013 02:12