JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Et svik mot barn i fosterhjem

FO-leder Randi Reese reagerer skarpt på nyheten om at over 900 fosterhjemsbarn mangler tilsynsfører.
25.06.2007
14:04
16.12.2013 01:33

– Bemanningen er for dårlig i det kommunale barnevernet. Det har vi tatt opp med ministeren utallige ganger, sier Randi Reese som en reaksjon på uttalelser fra barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem.

Ministeren kaller det både ulovlig og uakseptabelt at 918 av 6549 barn i fosterhjem mangler tilsynsfører, ifølge Dagbladet.

– Det er kjempealvorlig. De er den viktigste kontrollinstansen vi har. Om vi får på plass et fullt utbygd tilsynsapparat, kan det være med å forebygge og hindre overgrep, sier Bekkemellem og oppfordrer ansatte i barnevernet til å si fra når noe svikter.

Krever opptrappingsplan

Ifølge Randi Reese er det umulig å komme ut av den nåværende bakevja uten en skikkelig satsing på barnevernet.

– Gjennom et helt år har vi prøvd å gjøre oppmerksom på manglene. Vi krever en opptrappingsplan med 800 nye stillinger i barnevernet i løpet av tre år. Vi ser jo at den rødgrønne regjeringen gir kommunene bedre rammer, men uten å målrette midler spesielt mot barnevernet. Dermed blir det helt opp til kommunene å prioritere.

Svik mot fosterhjemsordningen

Randi Reese mener det manglende tilsynet er et svik både mot barna og mot fosterforeldrene – og mot fosterhjemsordningen som sådan.

– Barna trenger å bli sett etter. Fosterhjem er en god ordning for barn med behov for det. Mange fosterforeldre gjør en kjempejobb, men får langt fra den oppmerksomheten de fortjener. Å ikke sikre tilsynet gir inntrykk av at man ikke ønsker å satse på området, sier Reese.

Ifølge Karita Bekkemellem vil barnevern bli et prioritert tema i valgkampen opp til kommunevalget i september.

25.06.2007
14:04
16.12.2013 01:33