JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Minister hos barnevernet

– Dette har vært veldig inspirerende, og en vitamininnsprøytning. Det gir et positivt bilde av barnevernet, sa barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem etter at FO fredag før pinse arrangerte en dag med statlig og kommunalt barnevern for ministeren.
29.05.2007
11:37
16.12.2013 01:17

Også FOs leder Randi Reese var meget godt fornøyd. Etter en vår med til dels skarpe ord mellom FO og ministeren, ser kanalene nå ut til å være meget åpne. – Det er viktig med godt klima i samarbeidet med departementet, noe denne dagen har bidratt til. At vi må sette trykk på vårt arbeid for et bedre barnevern opplever vi å ha aksept for i den politiske ledelsen av departementet, understreker hun.Det var etter en opphetet debatt om barnevernet at statssekretær Kjell-Erik Øie tok kontakt og ba FO arrangere en dag med barnevernet for ministeren. Fredag besøkte de Jarlsberg ungdoms- og familiesenter, avdeling Slagen, og fikk anledning til å snakke med både beboere, ansatte og ledere ved institusjonen. – Jeg er veldig begeistret for åpenheten fra både ungdommer, ansatte og ledere ved institusjonen, sier Randi Reese.

Kommunalt barnevern

Etter institusjonsbesøket fikk Karita Bekkemellem møte representanter fra det kommunale barnevernet i Kristiansand, som fortalte om sitt arbeid for å heve kompetansen og skape et bedre barnevern i dialog med brukerne. Randi Reese har inntrykk av at også politisk ledelse i departementet opplevde det som nyttig å komme tett på både statlig og kommunalt barnevern. – Selv om ministeren ikke er i direkte inngrep med det kommunale barnevernet, er hun også minister for kommunalt barnevern, sier hun. – Tilleggsbevilgningen til det statlige barnevernet som kom i forbindelse med revidert statsbudsjett var betimelig. Vi vet at det ligger mye politisk arbeid bak, og både FO og politisk ledelse har stått på. Når vi nå får trukket pusten i forhold til det statlige barnevernet, vil vi rette blikket enda mer mot det kommunale barnevernet, hvor vi ser store utfordringer, sier Randi Reese.

29.05.2007
11:37
16.12.2013 01:17