– Ikke gjør som Valla

FO i Finnmark er forskrekket over at LO-leder Gerd-Liv Valla har gått ut med personalopplysninger om Ingunn Yssen i den pågående konflikten.
18.01.2007
15:07
16.12.2013 00:06

Det er ikke uvanlig med konflikter i arbeidslivet, mener styret i Fellesorganisasjonen i Finnmark. Men gode arbeidsgivere vet å finne løsninger.

”Det er derfor at vi med forskrekkelse ser at en arbeidsgiver som LO, med Gerd Liv Valla i spissen, går til ”krig” for åpen mikrofon, mot en tidligere ansatt”, skriver styret i en uttalelse de har vedtatt i anledning Yssen- og Valla-konflikten.

Forbilde

Fylkesavdelingen tar ikke stilling i konflikten mellom LO-lederen og den tidligere internasjonale sekretæren i organisasjonen, men er svært kritisk til måten saken har blitt håndtert på.

– Vi har ikke noe grunnlag for å si hva som er riktig og galt i konflikten mellom de to, annet enn det vi har kunnet lese i mediene, sier Siv Opdahl, fylkessekretær i FO i Finnmark til Fontene.

– Men det er ikke heldig at LO-lederen går ut med slike opplysninger. LO er vårt forbilde, er det noen som skal kjenne til hvordan konflikter i arbeidslivet skal håndteres, er det fagbevegelsen, sier Opdahl.

Brekker ikke nakken

Forbundsleder Randi Reese i FO er ikke like snakkesalig.– Dette er en intern personalsak i LO, som vi ikke synes det er riktig å kommentere i media, sier hun til Fontene.

Hun synes ikke saken skader LO.– Jeg ser ikke at dette gjør at LO brekker nakken, sier Randi Reese.

18.01.2007
15:07
16.12.2013 00:06