JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ikke gjør som Valla

FO i Finnmark er forskrekket over at LO-leder Gerd-Liv Valla har gått ut med personalopplysninger om Ingunn Yssen i den pågående konflikten.
18.01.2007
15:07
16.12.2013 00:06

Det er ikke uvanlig med konflikter i arbeidslivet, mener styret i Fellesorganisasjonen i Finnmark. Men gode arbeidsgivere vet å finne løsninger.

”Det er derfor at vi med forskrekkelse ser at en arbeidsgiver som LO, med Gerd Liv Valla i spissen, går til ”krig” for åpen mikrofon, mot en tidligere ansatt”, skriver styret i en uttalelse de har vedtatt i anledning Yssen- og Valla-konflikten.

Forbilde

Fylkesavdelingen tar ikke stilling i konflikten mellom LO-lederen og den tidligere internasjonale sekretæren i organisasjonen, men er svært kritisk til måten saken har blitt håndtert på.

– Vi har ikke noe grunnlag for å si hva som er riktig og galt i konflikten mellom de to, annet enn det vi har kunnet lese i mediene, sier Siv Opdahl, fylkessekretær i FO i Finnmark til Fontene.

– Men det er ikke heldig at LO-lederen går ut med slike opplysninger. LO er vårt forbilde, er det noen som skal kjenne til hvordan konflikter i arbeidslivet skal håndteres, er det fagbevegelsen, sier Opdahl.

Brekker ikke nakken

Forbundsleder Randi Reese i FO er ikke like snakkesalig.– Dette er en intern personalsak i LO, som vi ikke synes det er riktig å kommentere i media, sier hun til Fontene.

Hun synes ikke saken skader LO.– Jeg ser ikke at dette gjør at LO brekker nakken, sier Randi Reese.

18.01.2007
15:07
16.12.2013 00:06