JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Splitter nye FOere?

Søndag avgjør de 195 stemmeberettigede FO-delagatene om Linda Hye (28) og Elin Aaberg(30) får lov å delta i FO-felleskapet som medlemmer.
24.11.2006
14:30
15.12.2013 23:51

- Medlemskapet betyr veldig mye for oss. Det handler om å få tilhørighet. Vi opptatt av det FO er mest opptatt av, nemlig faglig utvikling og fokus på bruker, forklarer Elin Aaberg.

Linda forteller at begge har forberedt seg godt til kongressen og satt seg godt inn i både FOs prinsipprogram og vedtektene. De har deltatt i flere av FO-studentenes møter og gleder seg nå til å bli en del av FO.

Har noe å bidra med

- Det er gøy å være her. Vi har fått en overveldende mottakelse og fantastisk støtte helt fra vi søkte om medlemskap i 2004. Vi vet at det finnes krefter i FO som er i mot vårt medlemskap fordi vi ikke representerer en profesjon, men håper ikke disse får avgjøre vårt medlemskap. Som medlemmer i FO kan vi faktisk bidra til et ben innenfor NAV og mener derfor at vi kan styrke FO, sier Linda Hye.

Velferdsarbeiderne ønsker samme rettigheter som hovedprofesjonene i forbundet. Landsstyret følger dem langt på vei. Men i første omgang ønsker ikke landsstyret å etablere egen seksjon med eget seksjonsråd. Forslaget til landsstyret er at velferdsarbeiderne plasseres i seksjon for sosionomer og tilbys en plass i seksjonsutvalget for sosionomer. De skal kunne være tillitsvalgte på alle nivåer.

Blir 500 til neste kongress

Opptak av velferdsarbeidere ble aktuelt da de første velferdsstudentene ønsket å bli medlemmer av FO. I vår gikk første kull med bachelor i arbeids- og velferdsforvaltning og velferdsfag ut. De ønsket å bli opptatt som medlemmer.

Inntil videre bestemte landsstyret at de ble tilbudt studentmedlemskap til kongressen fikk vedtatt deres plassering i FO. Det er til nå 50 velferdsarbeidere. Ifølge Elin Aaberg som er en av velferdsarbeiderne kan tallet dreie seg om over 70. Fram til neste kongress blir det et rekrutteringsgrunnlag på 500 personer.

24.11.2006
14:30
15.12.2013 23:51