JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Masterstudenter får ny sjanse i FO?

Masterstudenter har meldt seg ut av FO fordi de ikke ble anerkjent som fullverdige studenter i FO. Nå kan vedtektene bli endret.

Ragnhild Bjørknes gikk rett over på masterstudiet i sosialt arbeid etter fullført bachelor som barnevernpedagog. Hun hadde da vært medlem av FO fra det andre året i utdanningen. Som masterstudent var det ikke fullt så greit. Hun fikk ikke fortsette studentmedlemskapet. I to år sto hun oppført som ”ikke yrkesaktiv”, fordi det ikke var noen annen rubrikk som passet for henne. Det endte med at hun meldte seg ut, og det er hun lei seg for. Hun følte seg hjemme i FO, men hun er usikker på om organisasjonen egentlig ønsker seg masterstudenter og medlemmer med høyere utdanning. – Det har vært en del diskusjon rundt dette på masterstudiet, og jeg var ikke alene om å melde meg ut. Særlig vi som gikk direkte over fra bachelor- til masterstudiet følte at vi ikke ble anerkjent som fullverdige studenter i FO, sier Bjørknes til Fontene.

Vedtektsspørsmål

FO-leder Randi Reese sier til Fontene at hun forstår godt at masterstudentene vil bli sett som fullverdige medlemmer. Derfor har Arbeidsutvalget i FO fremmet sak til neste landsstyremøte om å forberede endringsforslag til kongressen til høsten. – Vi er jo glade for at det stadig blir flere masterstudenter. AU foreslår derfor at vi får en ny type medlemmer; de blir fullverdige medlemmer som ikke mottar lønn. Dette er ment for dem som holder på med master-, etter- eller videreutdanning, sier Randi Reese.Hun presiserer også at den nye kategorien ikke kan sammenliknes med studentmedlemmer, som ikke er fullverdige medlemmer.– Med det nye forslaget håper vi å kunne synliggjøre en ny og viktig gruppe medlemmer i FO, sier Randi Reese.