JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tar ansvar for sine

Lørenskog kommune fikk i sin tid kritikk for å la rusmisbrukerne fra kommunen gå til grunne på Oslos hospitser. Nå gir kommunen omfattende hjelp slik at rusmisbrukerne kan bo i egen kommune.
24.01.2006
15:09
15.12.2013 22:37

Det siste tiltaket er et splitter nytt bosenter, Vallerud Bosenter med åtte leiligheter. Her får beboerne tilbud om botrening i opp til ett år, med mulighet for forlengelse. Målet er å følge dem over i egen bolig. Boligtiltaket fortsetter å følge dem opp etter at de flytter fra Vallerud så lenge det er behov for assistanse. Botreningen fortsetter i den kommunale boligen, og etter hvert får de anledning til å kjøpe den. Når nestemann skal ha leilighet, kjøper kommunen en annen leilighet og leier ut, slik at folk ikke skal behøve å flytte for å frigjøre en leilighet. Det er Utekontakten i Lørenskog som har ansvaret for det boligsosiale arbeidet med rusmisbrukerne i kommunen. – En del av klientene har psykiske lidelser og behov for mer hjelp på lengre sikt. Vi er nå begynt å jobbe med planlegging på det området, sier ruskonsulent og sosionom Unni Hansen-Dahl.

Maks tre på hospits

– Nå brukes hospitsene i Oslo sjeldent, og vi har satt som mål at det kan være maksimum tre på hospits i Oslo til enhver tid, sier hun. Til sammenligning har Lørenskog hele 32 metadonbrukere, noe som forteller om et stort behov for hjelp. Hospits i Oslo er nødløsningen når noen plutselig står der, for eksempel etter å ha sonet ferdig en dom. Og Lørenskog bruker bare godkjente hospitser. Det hele startet med ”hospitsprosjektet”, hvor miljøarbeidere fra Lørenskog oppsporet ”sine” rusmisbrukere på hospitsene i Oslo og tok dem med til middag hos Utekontakten i Lørenskog hver torsdag. Det skapte den nødvendige kontakten, og nå er ringen sluttet. De som trenger hjelp til å bo, kan komme hjem.

24.01.2006
15:09
15.12.2013 22:37