JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Telefonsalg for barnevernsbarna

Har du blitt ringt opp av en telefonselger som ber deg om å kjøpe en kalender? I tiden fram til jul har Landsforeningen for barnevernsbarn en innsamlingsaksjon til inntekt for en kreativ sommerleir i august 2006.
10.11.2005
14:09
15.12.2013 21:25

– Mange er skeptiske når telefonselgerne ringer. I fjor var det flere som kontaktet politiet fordi de trodde at det var svindel på gang. Folk har fordommer mot barnevernet og barnevernsbarn. Det er forferdelig trist, sier organisasjonssekretær Anders Mathisen. Likevel fikk foreningen inn de 400 000 kronene som det kostet å sende 30 ungdommer på leir i en uke. Målet for aksjonen denne gangen er å få inn nok penger til å arrangere to ukesleire.–Barnevernet i kommunene velger ut ungdommen som får være med. Behovet er stort. Disse ungdommene faller ofte gjennom på sommerleire sammen med vanlige ungdommer. På leir sammen med likesinnede kan de speile seg i hverandre.Voksne barnevernsbarn er med som ledere. De er forbilder for ungdommer i en brytningstid. Sommerleiren er ikke bare lek og moro.– Ungdommen kan velge mellom teaterkurs, videokurs og musikkurs, uten at det kreves spesielle forkunnskaper. De trenger noe meningsfylt å fylle sommeren med. Noe de kan fortelle om og leve videre på når sommeren er over, sier Mathisen.

10.11.2005
14:09
15.12.2013 21:25