JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Alternativ til fengsel

Regjeringen vil endre straffeloven og gi kriminelle rusmisbrukere et alternativ til fengsel.
20.05.2005
15:36
15.12.2013 21:02

-- At den domfelte får kontroll med sin rusbruk er viktig for å forebygge ny kriminalitet og nye ofre, heter det i en pressemelding fra Justisdepartementet.Et særskilt program for rusmisbrukere som har begått narkotikarelatert kriminalitet, Narkotikaprogrammet med domstolskontroll (ND), skal prøves ut i to bykommuner fra høsten 2005. Målet er å forebedre hjelpe- og behandlingstilbudet til tungt belastede rusmisbrukere, og å forebygge ny kriminalitet. Programmet er et individuelt tilpasset rehabiliteringsopplegg og et ledd i en strafferettslig reaksjon.

Retten skal kunne fastsette at domfelte må gjennomføre programmet for å utsette soning i fengsel. Programmet skal inneholde behandlingsopplegg, skole- og arbeidstiltak, oppfølging for dem som har et boligproblem, fritidsopplegg og andre tiltak som er viktige for den enkeltes rehabilitering og integrering i samfunnet.Ideen til programmet kommer fra Drug Courts i USA, og er seinere innført og videreutviklet i Irland og Skottland.Prosjektet skal evalueres før departementet eventuelt foreslår å gjøre ordningen permanent.

20.05.2005
15:36
15.12.2013 21:02