JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Et menneskelig problem

Prostitusjon er ikke et juridisk problem, det er et menneskelig problem. Ikke overlat dette til juristene ved å kriminalisere det. FOs Ingri–Hanne Brænne foreslo andre og bedre løsninger på LO-Kongressen.
11.05.2005
09:59
15.12.2013 21:02

-- Jo mer komplekse problemene er, jo enklere løsninger forsøker man å få til. Det er et paradoks, mente Ingri-Hanne Brænne, og holdt en kort, men inntrengende appell om at prostitusjon ikke er noe man kan overlate til jussen. LO-sekretariatet har foreslått å formulere som siste punkt i Likestillingsprogrammet at man skal ”bekjempe prostitusjon gjennom bl. a. å vurdere forbud mot kjøp av seksuelle tjenester”.

-- Dette er et sammensatt sosialt problem. Jeg skulle ønske LO-fellesskapet kunne bruke energien på en mye bedre måte enn å gjøre livet enda vanskeligere for dem som sliter med nok problemer fra før. Hun foreslo å stryke punktet og erstatte det med en ordlyd om å bekjempe prostitusjon ved å forebygge, arbeide for skadereduserende tiltak og gi hjelpetilbud til dem det gjelder.Forslaget vil bli behandlet sammen med en rekke andre i redaksjonskomitéen som vurderer hele handlingsprogrammet.

11.05.2005
09:59
15.12.2013 21:02