FO klar til innsats

FOs delegasjon gleder seg til å markere seg tydelig på LO-kongressen, som åpner i dag.
03.05.2013
11:12
16.12.2013 22:39

mia.paulsen@lomedia.no

– Mimmi Kvisvik har sørget for gjennomslag for mange av våre viktige saker allerede i LO-sekretariatet, og vi gleder oss over det, sier nestleder Tone Faugli.

FO-delegasjonen er i tillegg spesielt opptatt av tre sentrale FO-saker: kompetansenormer i barnevernet, faglig senter for papirløse og likelønn, forteller hun.

– Vi ønsker selvsagt også å synliggjøre fattigdomsproblemene, vi vil jobbe med omfordeling og boligpolitikken, understreker Tone Faugli.

Ni fra FO på kongress

FOs delegasjon til LO-kongressen teller ni personer siden FO nå har blitt et mellomstort LO-forbund.

Marit Isaksen fra Møre og Romsdal representerer LO i sitt fylke.

- Det viser at FO gjør seg hørt LO-fellesskapet. Vi har mye felles, også med de mannsdominerte industriarbeiderforbundene, sier Isaksen

Vil inn i LO-ledelsen

Delegasjonen omfatter i år Ingunn Strand Johansen, som ønsker seg inn i LO-ledelsen. Hun er leder for LO Asker og FO Akershus. Hun ønsker å representere de høgskoleutdannede inn i LO-ledelsen.

– Halve Norge går nå på høgskole, og Unio er en sterk konkurrent når de gjelder rekruttering av høgskoleutdannede, sier hun.

Strand Johansen ønsker å være en tydelig LO-stemme.

Konkurranseutsetting, EØS, sosial dumping og internasjonalt arbeid er blant hennes hjertesaker.

Les også: Vernepleier inn i LOs ledelse?

Vil bruke LOs styrke

– LO som organisasjon har anledning til å fronte saker som forbundene alene ikke får fram, sier hun.

– Men hva med det faglig-politiske samarbeidet, er det problematisk?

– Jeg er ikke medlem av Arbeiderpartiet, men synes det er viktig å støtte det rød-grønne alternativet. Det er dessuten viktig å samarbeide med regjeringen i treparts-samarbeidet, sier Strand Johansen

FO-gjengen kommer godt forberedt til LO-kongressen etter en siste finpuss med frokost i dag morges. Delegasjonsleder Tone Faugli holder orden på troppene.

03.05.2013
11:12
16.12.2013 22:39