JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FO klar til innsats

FOs delegasjon gleder seg til å markere seg tydelig på LO-kongressen, som åpner i dag.
03.05.2013
11:12
16.12.2013 22:39

mia.paulsen@lomedia.no

– Mimmi Kvisvik har sørget for gjennomslag for mange av våre viktige saker allerede i LO-sekretariatet, og vi gleder oss over det, sier nestleder Tone Faugli.

FO-delegasjonen er i tillegg spesielt opptatt av tre sentrale FO-saker: kompetansenormer i barnevernet, faglig senter for papirløse og likelønn, forteller hun.

– Vi ønsker selvsagt også å synliggjøre fattigdomsproblemene, vi vil jobbe med omfordeling og boligpolitikken, understreker Tone Faugli.

Ni fra FO på kongress

FOs delegasjon til LO-kongressen teller ni personer siden FO nå har blitt et mellomstort LO-forbund.

Marit Isaksen fra Møre og Romsdal representerer LO i sitt fylke.

- Det viser at FO gjør seg hørt LO-fellesskapet. Vi har mye felles, også med de mannsdominerte industriarbeiderforbundene, sier Isaksen

Vil inn i LO-ledelsen

Delegasjonen omfatter i år Ingunn Strand Johansen, som ønsker seg inn i LO-ledelsen. Hun er leder for LO Asker og FO Akershus. Hun ønsker å representere de høgskoleutdannede inn i LO-ledelsen.

– Halve Norge går nå på høgskole, og Unio er en sterk konkurrent når de gjelder rekruttering av høgskoleutdannede, sier hun.

Strand Johansen ønsker å være en tydelig LO-stemme.

Konkurranseutsetting, EØS, sosial dumping og internasjonalt arbeid er blant hennes hjertesaker.

Les også: Vernepleier inn i LOs ledelse?

Vil bruke LOs styrke

– LO som organisasjon har anledning til å fronte saker som forbundene alene ikke får fram, sier hun.

– Men hva med det faglig-politiske samarbeidet, er det problematisk?

– Jeg er ikke medlem av Arbeiderpartiet, men synes det er viktig å støtte det rød-grønne alternativet. Det er dessuten viktig å samarbeide med regjeringen i treparts-samarbeidet, sier Strand Johansen

FO-gjengen kommer godt forberedt til LO-kongressen etter en siste finpuss med frokost i dag morges. Delegasjonsleder Tone Faugli holder orden på troppene.

03.05.2013
11:12
16.12.2013 22:39