JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– LO trenger høgskole-utdannet i ledelsen

Det vil gi et godt signal og tilføre LO nødvendig bredde, mener Musikernes fellesorganisasjon (MFO) og FO.
11.04.2013
11:16
16.12.2013 22:21

solfrid.rod@lomedia.no

LO ønsker flere medlemmer med høyere utdanning, og for at det skal være troverdig, mener vi at det også må gjenspeiles i ledelsen, sier MFO-leder Renée Rasmussen til frifagbevegelse.no i dag.

Viktig signal

Det handler både om viktig kompetanse og en signaleffekt, påpeker Rasmussen.

Og får helhjertet støtte fra FO-leder Mimmi Kvisvik.

– Akkurat som Renée tror jeg det ville være et veldig viktig signal, både om at det allerede er bredde i LOs medlemsmasse, og om at man ønsker flere medlemmer med høyere utdanning, fastslår Kvisvik.

Bred appell

Hun viser til at en stadig større andel av befolkningen tar høyere utdanning, og at LO er avhengig av å appellere også til dem. LO møter hard konkurranse fra andre profesjonsforbund i kampen om medlemmer med høyere utdanning.

– Og så handler dette selvsagt også om bredde i perspektiver, som det er viktig at LO-ledelsen har, mener Kvisvik.

Hun vil ikke nevne navn på aktuelle kandidater, men håper på en debatt om dette fram mot LO-kongressen som starter 3. mai.

Oppfatter du at dette er kontroversielt innad i LO?

– Jeg vet ikke om det kontroversielt, og jeg har heller ikke et klart bilde av hvor kampen kommer til å stå når det gjelder supplering til ledelsen.

Mer åpent i år

I tillegg til leder, nestleder og førstesekretær skal LO-kongressen ifølge vedtektene velge det antall sekretærer den finner fornuftig. Hvor mange det blir i den valgte ledelsen er dermed ikke avklart på forhånd.

Lederkabalen er mer åpen denne gangen enn tidligere år. Det kan bety at timingen er god for å velge inn en person med høyere utdanning, mener Kvisvik.

Flere kriterier

Valgkomiteen, som settes ned på kongressen, skal ta hensyn til spredning når det gjelder forbundstilhørighet, kjønn og alder.

Reneée Rasmussen sier til frifagbevegelse.no at det er like viktig å tenke på utdanningsbakgrunn som andre kriterier når man skal sette sammen en ny ledelse.

– Det er viktig for våre medlemmer at de kan kjenne seg igjen i LOs øverste valgte ledelse, og vi hadde satt stor pris på om kongressen velger inn noen med høyere utdanning, sier hun.

11.04.2013
11:16
16.12.2013 22:21