JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Opp alle jordens sosialarbeidere

– Sosialarbeidere må kollektivt heve stemmen for de mest sårbare, oppfordrer Gary Bailey på den internasjonale sosialarbeiderdagen. Han er president for 750 000 sosialarbeidere i 90 land.
19.03.2013
07:38
16.12.2013 22:08

solfrid.rod@lomedia.no

– Vår profesjon er en som står opp og blir regnet med når det gjelder, og nå, mine venner, gjelder det, sier president Bailey i en hilsningstale på IFSWs nettsider.

Bailey er president i Den internasjonale sosialarbeiderføderasjonen (IFSW).

Sosial og økonomisk likhet

Den internasjonale sosialarbeiderdagen feires tredje tirsdag i mars hvert år. Hensikten er å rette oppmerksomhet mot sosialarbeidernes bidrag i enkeltmenneskers liv og i samfunnet.

Den økonomiske krisen er bakteppe for årets markering, under slagordet «Promoting social and economic equalities».

De som lider mest i kjølvannet av krisa er de fattige og utsatte i hvert land, understreker Bailey.

– Å sørge for at folk får dekket sine grunnleggende behov er en viktig del av sosialarbeidernes hverdag. Vi skal snakke for de mest sårbare i vår kamp for et mer rettferdig økonomisk system, sier han.

Motkraft

FO markerer den internasjonale dagen med flere arrangementer.

Forbundsleder Mimmi Kvisvik synes det er en fin anledning til å understreke FOs forsvar av velferdsstat og kollektive løsninger. En politikk som står i motsetning til den markedsliberalistiske modellen som hindrer utvikling i verdens fattige land, mener hun.

- På tross av at finanskrise og økonomisk nedgangstid har understreket behovet for statlig styring og kontroll med kapitalkreftene, står fortsatt målene om frihandel og fri kapitalbevegelse sterkt i de internasjonale finansinstitusjonene, sier Kvisvik.

FO støtter sosialarbeider- og fagforeningskolleger flere steder i verden. Det er viktig å styrke deres muligheter til å organisere seg og å skape arenaer for yrkesfaglig dialog på tvers av landegrensene, påpeker Kvisvik.

Flere priser

Tradisjonene tro kårer forbundet i dag årets sosialarbeider. Som tidligere omtalt i Fontene, går prisen i år til vernepleier Liv Meisingset, for hennes mangeårige arbeid for utviklingshemmede i Nepal.

Les også: Mor Nepal

Prisen overrekkes på et arrangement i Oslo, der professor Ivar Lødemel skal snakke om trender i velferdspolitikken.

Flere av fylkesavdelingene deler også ut pris til en eller flere som har gjort seg bemerket. FO Nordland har allerede priset Nesna barneverntjeneste for fjernsynsdokumentaren Til barnets beste.

FO Troms har hedret Bikuben.

FO Vestfold og FO Oppland deler også ut priser i løpet av dagen.

19.03.2013
07:38
16.12.2013 22:08