JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kvinnekamp om FO-trona

Torsdag denne uken har valgkomiteen i FO lederkabalen klar. Om det blir Henriette Westhrin eller Mimmi Kvisvik som innstilles til ledervervet, vil Nils Ola Sande ikke røpe.
19.02.2013
14:08
16.12.2013 21:50

vibeke.liane@lomedia.no

Det er første gang flere kandidater lanserer seg åpent om toppvervet. Sande vil ikke røpe om det er konstituert FO-leder Mimmi Kvisvik eller Henriette Westhrin som står sterkest.

Sjekker referanser

De nærmeste dagene skal valgkomiteen intervjue referansene til kandidatene.

Sist fredag valgte Henriette Westhrin å gå av som statssekretær i Miljøverndepartementet. Sande forteller at valgkomiteen ikke har bedt Westhrin om å trekke seg som statssekretær. – Jeg fikk først høre det på NRK på mandag, forteller han.

Valgkamp på Facebook

På Facebook siden sin skrev Westhrin, som er vernepleier, at hun er klar for nye utfordringer etter syv års innsats for den rød-grønne regjeringen.

Samtidig lagde hun en lenke til Fontenes nettside hvor valgkomiteens leder etterlyser FO-ere til lederkabalen.

Lykkeønskningene lot ikke vente på seg. «Fantastisk innsats over mange år, Henriette. Nå håper jeg at jeg får deg som neste leder av FO!», skrev landsstyremedlem Anne Grønsund.

Tidligere AU-medlem Cato Brunvand Ellingsen skrev: «Synd for regjeringen at du slutter som statssekretær. Du har gjort en flott jobb. Som aktiv i FO har jeg sett hvordan din innsats har betydd en forskjell for tjenesteytere og tjenestebrukere i landets velferdstjenester. Det er dog med stor glede jeg har registrert at du fortsatt ønsker å gjøre en innsats på dette feltet. Jeg gleder meg til å fortsette å følge deg i en annen posisjon. Lykke til!»* Brunvand Ellingsen lanserte for en tid tilbake sitt kandidatur til lederjobben på sin blogg vernepleieren.com, men er nå ute av spillet.

Westhrin sier til Fontene at hun ikke har noen annen oppgave enn å bli valgt til FO-leder i kikkerten. – Jeg er veldig klar på at jeg stiller til valg som FOs leder. Da ville det vært uredelig å sitte i en så krevende jobb, sier den avgåtte statssekretæren.

Gleder seg

Mimmi Kvisvik er klar på at hun vil at landsstyret skal velge henne til FO-leder. På Facebook skrev hun i formiddag, mens møtet i LOs representantskap foregikk: «Formelt valgt som 1. vara til sekretariatet nå. Har nå møtt der siden november og føler meg riktig hjemme i dette kollegiet.»

FO-erne Odnny Miljeteig og Ragnar Sande var raskt ute med å gi henne tommelen opp og gratulere. – Jeg gleder meg veldig, veldig, veldig til torsdag. Jeg skal ikke spekulere i resultatet. Men jeg har fått prøvd meg i vervet en stund, og mener jeg kan fylle det på en god måte.

Hun forteller at hun allerede er varm i trøya i LO-sekretariatet. – Jeg har møtt ukentlig siden november, og har blitt tatt imot på en god måte, sier Kvisvik

Velges i mars

Valget av ny FO-leder skjer på landsstyremøtet 5.-6. mars. For tiden er to poster i FO-ledelsen ubesatte. Etter at Anna-Sabina Soggiu trakk seg før jul er lederen av seksjonsrådet for sosionomer ubesatt. Om denne kandidaten er en mann, vil ikke Sande røpe.

– Vi har flere alternative kandidater, nå er vi ute etter å finne hvilken kabal som totalt sett er den beste for FO, sier Sande.

19.02.2013
14:08
16.12.2013 21:50