JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Svært alvorlig

– Det er svært alvorlig at folk føler seg trakassert. Det burde ikke skje, sier leder av FO-klubben på FOs forbundskontor Sølvi Slørdahl.
31.08.2012
10:23
16.12.2013 20:00

mia.paulsen@lomedia.no

Klubbleder for de FO-ansatte i Handel og kontor (HK) sa i går til fagbladet HK-Nytt at arbeidsmiljøundersøkelsen har avdekket alvorlige forhold og at noe må gjøres raskt. Sølvi Slørdahl, leder for FO-klubben på forbundskontoret, er helt enig.

Heller ikke for henne var det ukjent at forbundskontoret har problemer med arbeidsmiljøet, men i likhet med HK-klubbleder Rune Soma er hun overrasket over de høye tallene i undersøkelsen.

Fornøyd med igangsatt arbeid

Hun understreker at saken må tas alvorlig.

– Arbeidet ble igangsatt allerede i forrige uke, da FO hadde personalseminar i Ungarn, forteller hun.

Ifølge Slørdahl er hennes medlemmer fornøyde med det arbeidet som er påbegynt.

– Når vi snakker sammen om hva som ligger bak tallene, blir bildet mer nyansert enn når du bare ser på tallene. Vi kan identifisere problemene og finne ut hva som må gjøres, sier hun.

Særegen posisjon

Slørdahl understreker at det fortsatt gjenstår analyser, og at klubben venter på at arbeidsmiljøutvalget (AMU) skal ta saken videre. Det er AMU som har tatt initiativ til undersøkelsen.

– Jeg opplever at stemningen her er positiv til å brette opp ermene og få gjort de endringer som må til, sier hun.

Det kan virke paradoksalt at et forbundskontor som har så mye kompetanse på arbeidsmiljø får slike problemer?

– Ja. Men vi er i en særegen posisjon. Vi er en politisk organisasjon med både politisk valgte og ansatte. Det kan skape utfordringer, sier klubbleder Sølvi Slørdahl.

31.08.2012
10:23
16.12.2013 20:00