JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

76 vil bli barneombud

Flott med så mange søkere, synes Ellen Galaasen fra FO-ledelsen.
21.02.2012
13:52
16.12.2013 18:27

mia.paulsen@lomedia.no

– Her er en enorm bredde i kompetanse. Det er supermorsomt at så mange vil jobbe med barns rettigheter, synes hun.

Blant de 76 søkerne finner vi blant annet barnevernpedagoger, sosialarbeidere, pedagoger, psykologer, leger, advokater, miljøarbeidere, forskere, sykepleiere, journalister og mennesker i lederstillinger på mange felt.

– Lista gir et sterkt grunnlag for å finne et godt barneombud, mener Galaasen.

Reidun Follesø står sterkt

Forsker Reidun Follesø er blant søkere som har fått favorittstempel. Hun har blant annet vært forskningsleder for prosjektet Ungdom i Svevet i fire år og har samarbeidet mye med barnevernsbarn.

I et intervju med Fontene Forskning nr. 2/2011 tok hun til orde for et fast barnevernpanel hvor myndigheter kan få råd om barn og ungdom.

– Hun er en bra søker som har erfaring fra arbeid med og forskning om utsatte barn og unge og er opptatt av hvordan de kan ivaretas, sier Ellen Galaasen.

Follesø ønsker ikke å kommentere søknaden.

Et kjent ansikt

Tidligere barne-TV-programleder Eli Rygg er også blant søkerne. Hun jobber nå som miljøarbeider og familieveileder.

– Rygg har en status og et ansikt knyttet til barn og unge. Hun er også en spennende søker, sier Galaasen.

Også Marit Sanner fra Forandringsfabrikken står på søkerlista.

Galaasen sier at Sanner har mye erfaring med å lytte til barn og unges erfaringer og systematisk formidle det videre. Det er en viktig egenskap hos et kommende barneombud ifølge Ellen Galaasen.

Bør sette barn på dagsorden

– Et barneombud bør ha evne til å se og formidle barns plass i samfunnet og sette barn på dagsorden, sier hun.

Galaasen mener Reidar Hjermann har vært god på å få barn og unge i tale og på den måten få opp barnespørsmål på dagsorden.

Ingen favoritter

Galaasen vil ikke avsløre noen «FO-favoritter» til stillingen.

– Men det er veldig bra at departementet vil involvere barn og unge sjøl når de skal ansette barneombud. De har en god bredde å velge fra, sier hun.

21.02.2012
13:52
16.12.2013 18:27