JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Legger ned Barnevernvakta

De ansatte i barnevernet i Orkdal orket ikke lenger frivillig helgeturnus. Nå er Barnevernvakta midlertidig nedlagt.
24.01.2012
15:07
14.12.2013 12:54

vibeke.liane@lomedia.no

Vaktene i Barnevernvakta kommer i tillegg til de faste jobbene i barnevernet. Barnevernvakten har vært drevet på «dugnad» siden 2008.

Barnevakta hadde døgnbemanning i helgene, og avklarte akuttsituasjoner over telefonen.

Frivillige vakter

Etter hvert har stadig færre ansatte i barnevernstjenesten ønsket å ta disse vaktene. Før jul var det bare to av de fem ansatte som ville være med på ordningen. – Det er planlagt overtid. Vi kan ikke pålegge noen å ha denne vakta på toppen av full stilling. Ordningen har derfor stoppet opp av seg selv, sier Ellen Wahlmann som er enhetsleder for helse og familie i Orkdal kommune til Fontene.

To løsninger

Nå har Samarbeidskomiteen i orkdalsregionen satt ned en prosjektgruppe som skal finne løsninger som kan stable Barnevernvakta på beina. De skal komme med sin innstilling innen 1. februar.

Prosjektgruppa skal vurdere to løsninger:

– Opprette en egen barnevernvakt i de 13 kommunene.

– Kjøpe tjenester fra barnevernvakta i Trondheim kommune.

Wahlmann vil ikke si hvilken løsning hun syns er best. – Dette er det politikerne i kommunene som avgjør, sier hun.

Hun mener det er vanskelig å si hvilken ordning som er best økonomisk. – Man vet ikke om alle kommunene vil være med i et slikt samarbeid, sier Wahlmann

Ikke lovpålagt

Kommunene er ikke lovpålagt å ha barnevernvakt. Før Barnevernvakta i Orkadlregionen igjen kommer på beina er det legevakta, politiet eller alarmtelefonen for barn og unge som tar henvendelsene. – Faren er at de ikke kommer tidsnok inn i sakene, og i verste fall kan det skje dramatiske ting før barnevernstjenesten kommer inn på dagtid, sier Wahlmann til avisa Sør-Trøndelag.

24.01.2012
15:07
14.12.2013 12:54