JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Opprørt over pensjonskutt

I går vedtok bystyret å redusere pensjonen for nyansatte. – Det var ikke mulig å få til reelle forhandlinger, sier Tore Kristiansen, leder i FO Oslo.
15.12.2011
13:10
14.12.2013 12:53

Kristiansen mener det hastet for politikerne å få vedtaket til å gjelde for budsjettet for 2012. – Saksbehandlingen gikk med hurtigtog. Vi fikk dem kastet over bordet tre uker etter valget, forteller Kristiansen.

Uten drøftinger

Verken politikerne eller administrasjonen var ifølge Kristiansen villige til å gå inn i reelle drøftinger om saken, eller dokumentere med regnestykket bak tallene. – Hvordan kom de fram til tallet 67,3. Det kan virke som om det er tatt ut av lufta, sier han.

Ansatte i Oslo kommune har akseptert å ha en lavere lønn enn det som er vanlig i kommune-Norge for å ha en gunstig pensjonsordning. – I realiteten får nyansatte nå en nedgang i lønna. De er på samme stige som oss andre. Og det skjedde uten forhandlinger, sier Kristiansen.

Tilbakevirkende kraft

Det er ikke bare nyansatte som kan bli rammet i pensjonskuttet. – Hvis man har vært ansatt i kommunen i 20 år og tar ut ett års permisjon for å gjøre noe annet vil pensjonen bli regnet ut fra 67,3 prosent. Vedtaket har tilbakevirkende kraft, hevder Kristiansen.

Utreder egen pensjon

Samtidig som politikerne kutter i pensjonen til nyansatte utreder politikerne sin egen pensjonsordning. – Der er prosessen etter boka. Forslaget legges fram på vårparten, og blir gjenstand for forhandlinger. Vi hadde ønsket at de valgte samme prosessen når de kuttet i de ansattes pensjon.

Det har ikke lykkes Fontene å få en kommentar fra Høyres representanter i bystyret.

15.12.2011
13:10
14.12.2013 12:53