Billettbøygen stopper seminar

De avlyser FO-seminaret om vold og trusler i Tromsø: For dyrt å fly.
02.02.2011
13:59
14.12.2013 12:48

eirik.dahl.viggen@lomedia.no

– Jeg hadde virkelig gledet meg denne gangen, sier Anita Moen på telefon fra Narvik.

Vernepleieren formidler den nedslående beskjeden: TFFU-seminaret er avlyst. FOs Tverrfaglig faggruppe innen førstelinjetjenesten for utviklingshemmede (TFFU) hadde i flere måneder planlagt et fagseminar for FO-medlemmer i de tre nordligste fylkene.

– Det store temaet denne gang var vold og aggresjon som rammer ansatte i boligene og hva de kan gjøre med det.

Ole Greger Lillevik fra Høgskolen i Narvik var invitert for å snake om forebygging, håndtering og oppfølging av voldsepisoder – Et tema som er svært etterspurt blant medlemmene. Likevel var det bare to påmeldte denne gang og seminaret må avblåses.

Fjorårets seminar var fulltenget med 60 FO-ere.

Langt og dyrt

Dyre fly- og ferjebilletter er forklaringen.

– Reiseavstandene her i nord gjør det dyrt å reise. Det er ille i Troms, verre i Nordland og verst i Finnmark. I fjor betalte vi i FO hele spasen. Derfor kom det mange, sier fylkesleder i FO Troms, Gøril Madsen på telefon fra Harstad.

I 2011, derimot, ble arbeidsgiverne i kommunene bedt om å betale en kursavgift på rundt 900 kroner og betale reien selv. Det blir for drøyt for stramme kommunebudsjetter, forteller Madsen.

– Fly fra Bodø eller Alta koster fort 2.500 kroner. Bare hurtigbåten her fra Harstad til Tromsø kommer seg på 1.200 kroner.

Det sier seg selv at det er lettere å arrangere fagdager for medlemmer i Sør-Norge, hvor du kan ta toget fra Oslo til Trondheim for 199 kroner og være framme innen rimelig tid. I nord korresponderer ikke en gang bussene, mener Madsen.

– Alle fly går til Gardermoen, kommenterer Anita Moen.

02.02.2011
13:59
14.12.2013 12:48