JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kongelig påskjønnelse

Sosionom Inger Margrethe Reigstad Aase ved bup Helse Fonna har spredt kunnskap om skjebnen til barn av psykisk syke i 40 år. Nå har ildsjelen fått Kongens fortjenestemedalje i sølv.
08.06.2010
13:51
14.12.2013 12:46

Barns rettigheter har gått som en rød tråd gjennom Reigstad Aases yrkesaktiv siden hun var ferdig utdannet i 1970.

– Hun er en pioner på Haugalandet, og bidratt til at barn av psykiatriske pasienter har et tilbud. Hun har vært med på å få fram behovene til familien og barnet når en pasient er inne til behandling. Det har vært en lang tradisjon i helsevesenet på å holde familiene utenfor. Takket være mennesker som Reigstad Aase er denne tradisjonen på vikende front, sier Johan Bernhard Dankel Han er klinisk sosionom ved psykiatrisk avdeling, Helse Fonna, Klinikk for psykisk Helsevern. Han er tidligere kollega av Reigstad Aase.

Familien i fokus

Reigstad Aase er en av de første på Haugalandet, som tok initiativ til at familiene til den psykisk syke også måtte få et tilbudet.

"Aldri likegyldig, aldri sovende, alltid beredt, engasjert og brennende – har hun vært både et talerør og en vaktpost for denne gruppen barn og deres foreldre. Med sin varme forståellse, særegne humor, sitt sylskarpe blikk og tidvis kvasse tunge – har hun nok i årenes løp fått mang en paragrafridende helsebyråkrat og helsearbeider til å våkne når de har prioritert økonomi og budsjettbalanse fremfor barns behov og rettigheter," skriver Dankel i søknaden til Det kongelige Slott.

08.06.2010
13:51
14.12.2013 12:46