Klare for langvarig streik

Streikegeneral Grethe Kvist i Bergen har 60 ivrige streikende til å spre budskapet om likelønn. – LO krever lite, så får vi ikke det engang. Klart streikeviljen er stor, sier Kvist.
31.05.2010
13:14
14.12.2013 12:45

FO har til sammen 200 medlemmer i streik. Fra onsdag blir ytterligere 200 medlemmer tatt ut i streik, 25 av dem holder til i Bergen. Kvist mener LOs lønnskrav for de langtidsutdannede ikke er godt nok. – Vi har ikke krevd det umulige, slik KS fremstiller det, sier hun.

Forbundsleder Randi Reese er også skuffet over tilbudet fra KS. – Det arbeidet vi gjør som velferdsstatens frontsoldater verdsetter 100 000 kroner lavere enn arbeidet til funksjonærer i privat sektor med like lang utdanning. Vi kjemper nå for å ta et viktig første skritt for å jevne ut denne forskjellen, sier Reese i en pressemelding.

Ivrige streikere

– Nå har vi 60 ivrige streikende som jobber for oss. De som er tatt ut i streik er satt opp på to-timers vakter hver dag, og må huke av på en liste at de har gjort en innsats. Det er ikke problem å få folk til å jobbe, forteller Kvist.

Hun forteller at de skal ha et stort informasjonsmøte for medlemmene onsdag ettermiddag. – Folk har behov for å få informasjon om detaljene i oppgjøre, og hvordan KS oppgjøret skiller seg fra oppgjøret i staten. Det handler blant annet om lengden på ansiennitetsstigen, og arbeidsgivers krav om at en stor del av potten skal forhandles lokalt, sier Kvist.

Støtte blant folk

Blant de ti FO-medlemmene ved Ytrebygda barnevernkontor er fremdeles streikeviljen høy. Fra onsdag blir tre nye barnevernkuratorer tatt ut i streik. – Vi har stand på torget utenfor kontoret her i Ytrebygda, og vi er på standen i Bergen sentrum. Folk er villige til å streike lenge, sier Irene Almeland som er plasstillitsvalgt.

Hun stod på stand i Bergen sentrum i dag tidlig. – Vi får enorm støtte blant folk. De mener kravet vårt om likelønn er rettferdig, forteller Almeland.

Ikke alle er positive til streiken. – Noen mener streik er noe tull. Andre mener vi burde godtatt tilbudet når de har kommet til enighet i Staten. Da forklarer jeg at det er 50 prosent kvinner i staten, mens 80 prosent av de ansatte i kommunene er kvinner. Det skal mer til for å gjøre noe med likelønnsproblemet i kommunene, forklarer Almeland.

31.05.2010
13:14
14.12.2013 12:45