JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klare for langvarig streik

Streikegeneral Grethe Kvist i Bergen har 60 ivrige streikende til å spre budskapet om likelønn. – LO krever lite, så får vi ikke det engang. Klart streikeviljen er stor, sier Kvist.
31.05.2010
13:14
14.12.2013 12:45

FO har til sammen 200 medlemmer i streik. Fra onsdag blir ytterligere 200 medlemmer tatt ut i streik, 25 av dem holder til i Bergen. Kvist mener LOs lønnskrav for de langtidsutdannede ikke er godt nok. – Vi har ikke krevd det umulige, slik KS fremstiller det, sier hun.

Forbundsleder Randi Reese er også skuffet over tilbudet fra KS. – Det arbeidet vi gjør som velferdsstatens frontsoldater verdsetter 100 000 kroner lavere enn arbeidet til funksjonærer i privat sektor med like lang utdanning. Vi kjemper nå for å ta et viktig første skritt for å jevne ut denne forskjellen, sier Reese i en pressemelding.

Ivrige streikere

– Nå har vi 60 ivrige streikende som jobber for oss. De som er tatt ut i streik er satt opp på to-timers vakter hver dag, og må huke av på en liste at de har gjort en innsats. Det er ikke problem å få folk til å jobbe, forteller Kvist.

Hun forteller at de skal ha et stort informasjonsmøte for medlemmene onsdag ettermiddag. – Folk har behov for å få informasjon om detaljene i oppgjøre, og hvordan KS oppgjøret skiller seg fra oppgjøret i staten. Det handler blant annet om lengden på ansiennitetsstigen, og arbeidsgivers krav om at en stor del av potten skal forhandles lokalt, sier Kvist.

Støtte blant folk

Blant de ti FO-medlemmene ved Ytrebygda barnevernkontor er fremdeles streikeviljen høy. Fra onsdag blir tre nye barnevernkuratorer tatt ut i streik. – Vi har stand på torget utenfor kontoret her i Ytrebygda, og vi er på standen i Bergen sentrum. Folk er villige til å streike lenge, sier Irene Almeland som er plasstillitsvalgt.

Hun stod på stand i Bergen sentrum i dag tidlig. – Vi får enorm støtte blant folk. De mener kravet vårt om likelønn er rettferdig, forteller Almeland.

Ikke alle er positive til streiken. – Noen mener streik er noe tull. Andre mener vi burde godtatt tilbudet når de har kommet til enighet i Staten. Da forklarer jeg at det er 50 prosent kvinner i staten, mens 80 prosent av de ansatte i kommunene er kvinner. Det skal mer til for å gjøre noe med likelønnsproblemet i kommunene, forklarer Almeland.

31.05.2010
13:14
14.12.2013 12:45