Finne identiteten
Michael Nyquist: Når barnet har lagt seg Cappelen Damm 2010
Michael Nyquist er kjent som en dyktig svensk skuespiller. Her i Norge kjenner vi ham blant annet fra Millennium-filmene etter bøkene av Stieg Larsson. I denne boka skriver han om hvordan han jaktet på sin identitet.
Nyquist er adoptivbarn og hadde aldri kjent sin far. Først da han var seks, fikk han vite at han var adoptert. Som nybakt far fikk han sterkt behov for å finne opphavet sitt. Han reiste til Italia for å finne faren.
Det var hans livs viktigste reise, men faren var på ferie. Vel hjemme igjen etablerer de to kontakt på telefon.
Boka fikk gode kritikker da den kom ut i Sverige i fjor. Michael Nyquist fikk ros for å være en god forteller med en historie å fortelle.
Siste nytt
Laila Robert synes det er tøft å måtte gjennom kontroll på grensa mellom Norge og Sverige på vei til og fra jobb. Nå er hun sykmeldt.
Privat
Vernepleier Laila ble syk av Sverige-pendling: – Du føler deg som en kjeltring
– Det er veldig viktig at studentene opplever dette som relevant for dem. Vi har gått grundig gjennom pensum på de ulike utdanningene for å lage oppgaver der alle har noe å bidra med, sier prosjektleder Torhild Skotheim.
Hanna Skotheim
OsloMet tar grep: Slik skal studentene bli flinkere til å jobbe med barn
Mye lest
– Som pårørende er man allerede i dag maktesløs. Hvis rusreformen vedtas, blir vi enda mer aleine, mener Merete Almås. Hun er svært bekymret for konsekvensene av rusreformen helse- og omsorgsminister Bent Høie la fram forrige uke.
Leif Martin Kirknes og Kristin Heier/Studio Design
– Som pårørende får jeg vondt i magen av å lese forslaget til rusreform
Magnus Alu Andersen (t.v.) er leder for Netcompanys norske barnevernssatsing og Lars Andreas Eidsheim er prosjektleder i DigiBarnevern sitt fagsystem. Fontene møtte dem i Netcompany sine lokaler.
Hanna Skotheim