JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støttekontakt på nett

– Dette er en gavepakke fra Helsedirektoratet til kommunene, sier Kristin Andresen Soldal, initiativtaker til det nye nettstedet www.fritidmedmening.no
09.06.2011
10:20
16.12.2013 16:21

jan.erik@lomedia.no

Mandag denne uka ble nettstedet www.fritidmedmening.no, som er utviklet av Mediesenteret ved Høgskolen i Bergen på oppdrag fra Helsedirektoratet, lansert. Initiativtaker Andresen Soldal, som til daglig er førstelektor ved Høgskolen i Bergen, institutt for vernepleie og sosialt arbeid, forteller at målet med nettsiden er å gi de som skal holde kurs et nyttig hjelpemiddel i arbeidet. Samtidig ønsker de å motivere flere til å bli støttekontakter. Tanken er at nettsiden skal være mest mulig sjølforklarende.

Her finner du nettsiden

Den gir:

- Informasjon om støttekontaktordningen

- Syv dramatiserte historier om mennesker som trenger støttekontakt

- Fordypningshefte der du kan lære mer om støttekontaktarbeidet

- Tilleggsmateriale for kursledere og veiledere: kurslederhefte og veiledningsfilmer.

Andresen Soldal kaller innholdet på nettstedet for en opplæringspakke.

Økende behov

Om lag 30.000 personer i Norge er i dag støttekontakter, en tredobling siden 1990-tallet. Behovet er fortsatt økende, og mange kommuner sliter med rekrutteringen. Veksten i støttekontakter har også skapt et behov for opplæring i kommunene.

Bry deg!

Hvem kan og bør så bli støttekontakter? Jo, alminnelig mennesker som er lydhøre og fleksible, og som bryr seg, har ifølge Andresen Soldal et godt utgangspunkt. Hun mener det handler om å bidra til at andre mennesker får trivelige opplevelser og en meningsfull fritid. Støttekontakten kan også fungere som en brobygger for folk som ønsker å bli inkludert i en frivillig organisasjon. Men da må kommunene slutte å kutte i støttekontaktbudsjettene. For ifølge Kristin Andresen Soldal er de puslete og små nok som de er. Budsjettkutt får veldig stor betydning for brukerne, mener hun.

09.06.2011
10:20
16.12.2013 16:21