JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Spiselig med kvinneprofil

- Oppgjøret har en kvinneprofil som ivaretar det store flertallet av medlemmene, sier FO-leder Rigmor Hogstad etter at det i kveld ble forhandlingsløsning i staten for første gang siden 2005.
29.04.2011
22:21
16.12.2013 16:01

solfrid.rod@lomedia.no

Alle FO-ere ansatt i staten får minimum 7000 kroner i lønnsøkning. Ansatte i de lønnstrinnene med størst kvinnegrupper får litt mer.

Litt mer enn mennene

I likhet med leder i LO stat, Tone Rønoldtangen, mener FO-leder Rigmor Hogstad at årets oppgjør, om enn beskjedent, har en likelønnsprofil.

- Alt i alt akseptabelt, fastslår Hogstad.

Liten lokal pott

Det er avsatt en liten pott til lokale forhandlinger med virkning fra 1.10. Den har de samme føringene som ble avtalt i hovedoppgjøret i fjor.

- En viktig årsak til at FO kunne akseptere dette, er at resultatet har en kvinneprofil. Det betyr at likelønn fortsatt står sentralt, fastslår Hogstad.

Ny lønnstabell og mer om resultatet hos LO Stat.

Pause i kommunene

Partene i kommuneoppgjøret har tatt pause.

Forhandlingene tas opp igjen lørdag formiddag både i KS og i Oslo kommune, og har frist ved midnatt.

29.04.2011
22:21
16.12.2013 16:01