FO trenger en samlende leder, Mimmi!
Våre medlemmer vil ikke ha personsplid, og de vil ikke at de dyktige folka skal presses ut.
KAN OG VIL? Det er ikke organiseringen som samler og splitter, det er mennesker. FO trenger en leder som etterspør og fremmer de ulike meningene i forbundet, skriver tre fylkesledere i dette innlegget. FO-leder Mimmi Kvisvik, her i et tidligere landsstyremøte, får spørsmål om hun kan og vil være den lederen.
Ylva Seiff Berge
Saken oppsummert
Vi trenger en leder som etterspør og fremmer de ulike meningene i organisasjonen, og som samler oss når debatten er tatt.
Vi trenger en leder som heier på de som sier ifra og kjemper for sitt syn, enten de er i flertall eller mindretall, enten du er enig eller uenig.
Vi trenger dyktige folk, reale folk og kloke folk i alle posisjoner, ikke folk som er enig. Vi kommer nemlig ingen vei uten ulike syn, uenighet og diskusjon. For stor konsensus, så står vi stille.
FO trenger ikke en samlende organisasjon, for organisering er ikke samlende eller splittende. Mennesker kan samle eller splitte. I Fontene har spliden vært synlig for alle medlemmer. Din håndtering i forhold til både Rigmor og Ellen har blitt personsplid. Det er ikke greit; våre medlemmer vil ikke ha personsplid, og vil ikke at de dyktige folka skal presses ut.
Vi hører at det er et stort problem at vi snakker med ulike stemmer. Vi vil at alle de 27.000 medlemmenes stemmer skal høres og at politikken skal utvikles i tråd med deres syn. Derfor vil vi ha bredest mulig debatt og valg på kongress. Vi vil ikke sentralisere makt på de få, i arbeidsutvalget og landsstyret.
Vi er fire ulike profesjoner i dette forbundet. I profesjonspolitikken har vi dermed fire ulike stemmer. Det må vi hvis vi ikke skal være helt like, og det skal vi vel ikke?
Opp mot sentrale myndigheter trenger vi en tydelig profesjonspolitikk. Og vi må tørre å være ulike og uenige, for det er det vi er. Derfor trenger vi autonome seksjonsråd, valgt av profesjonene, i FOs øverste organ. Dette gir uenigheten mellom profesjonene legitimitet.
Vi kan ikke sammenlikne profesjonspolitikk i klubber og avdelinger med profesjonspolitikken på nasjonalt nivå. Det er i forhold til nasjonal profesjonspolitikk og utdanningspolitikk bekymringen er stor, derfor hører vi særlig stemmene til ansatte i utdanningsinstitusjonene, de som er særlig opptatt av profesjonsutvikling.
Vi ønsker også et beslutningsdyktig FO som kan utvikle politikk og strategier i fellesskap, akkurat som deg. For å få til det trenger vi en leder som fremmer de 27.000 stemmene og som samler oss.
Mimmi, kan og vil du være denne lederen?
Vi må tørre å være ulike og uenige, for det er det vi er.
Flere saker
Tonje Brenna legger fram forslag om å heve aldersgrensen i staten fra 70 til 72 år.
Leif Martin Kirknes
Vil heve aldersgrensen i staten til 72 år
Har du lurt på hva du kan gjøre av aktiviteter når du er borte fra jobb på grunn av sykdom eller skade?
Kinga Howard / Unsplash (Illustrasjonsfoto)
Hva er greit å gjøre hvis du er sykmeldt?
– Dette føles som å komme hjem, sier Jannicke Larsen.
Solfrid Rød
Hun er ny nestleder: – Jeg føler meg heldig som får fronte FOs politikk
Bufdir vil overta styringen av fagutvikling innen barne- og familievern.
Hanna Skotheim
Ti nasjonale fagmiljøer i barne- og familievernet avvikles
Det tok tid før det gikk opp for Elisabeth Lied at hun faktisk fikk sosialarbeiderprisen. (Arkivfoto)
Hanna Skotheim
Hun driver et hotell med ungdom som ikke klarer å stå opp om morgenen: – Jeg er litt gal
Ruth Allen håper framtidas velferdstjenester utformes og organiseres med tanke på å skape og opprettholde familie- og vennskapsbånd.
Hanna Skotheim