JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Sentrum politistasjon i Trondheim. Det var her mannen utførte truslene, etter at han allerede hadde sittet i varetekt en natt.

Sentrum politistasjon i Trondheim. Det var her mannen utførte truslene, etter at han allerede hadde sittet i varetekt en natt.

Ole Martin Wold

Truet barnevernsansatte for å bli satt i fengsel

En mann i 30-årene er dømt til fengsel for å ha kommet med trusler mot barnevernstjenesten i en kommune i Sør-Trøndelag.
09.01.2017
13:55
21.08.2023 17:14

hans.henrik@lomedia.no

Ifølge mannen selv var truslene ment som et rop om hjelp, uten at retten har hensyntatt det i dommen på 18 dagers fengsel. Hendelsen fant sted våren 2016, skriver Adressa.

Krenket av omsorgsovertakelse

Utgangspunktet for saken var en omsorgsovertakelse av mannens barn, gjennomført av barnevernstjenesten i den aktuelle kommunen. Barna ble raskt gjenforent med familien, men da under forutsetning av at mannen selv flyttet ut fra hjemmet, noe han gjorde.

Les også: Fire av ti FO-medlemmer utsettes for trusler

Behandlingen fra barnevernet skal ha krenket mannen, noe han ga uttrykk for i møtet med en psykiater. Overfor den samme psykiateren skal han ha ytret ønske om en innleggelse eller innsettelse i varetekt, fordi han var redd for å gjøre noe dumt, skriver Adressa.

Oppsøkte barnevernet og truet

Kort tid etter møtet med psykiateren tok han turen til barnevernets lokaler. Der fortalte han om samtalen med psykiateren – og sa blant annet at han ville «gjøre noe som fikk Behring Breiviks handlinger til å blekne», hvis han ikke fikk hjelp.

Les også: Årelang kamp mot vold og trusler bærer frukter

I mannens forklaring i retten forklarte han at uttalelsene var et rop om hjelp. Politiet kom til stedet, og mannen ble satt i varetekt over natten. Dagen etter ba han om å bli satt i varetekt eller innlagt. Han fikk da beskjed om at de ikke hadde grunnlag for å varetektsfengsle ham, og at han måtte «gi dem et varetektsgrunnlag».

Truet med bensin

Kort tid etter går mannen inn i resepsjonen på politihuset, og framsetter nye trusler mot barnevernet. Han blir pågrepet, men fortsetter å komme med trusler mot bestemte personer. Blant annet truet han med bensin og ildspåsettelse.

Mannen ble dømt for truslene, men fengselsstraffen på 18 dager anses som sonet i varetekt.

09.01.2017
13:55
21.08.2023 17:14