Sentrum politistasjon i Trondheim. Det var her mannen utførte truslene, etter at han allerede hadde sittet i varetekt en natt.

Sentrum politistasjon i Trondheim. Det var her mannen utførte truslene, etter at han allerede hadde sittet i varetekt en natt.

Ole Martin Wold

Truet barnevernsansatte for å bli satt i fengsel

En mann i 30-årene er dømt til fengsel for å ha kommet med trusler mot barnevernstjenesten i en kommune i Sør-Trøndelag.
09.01.2017
13:55
09.01.2017 13:55

hans.henrik@lomedia.no

Ifølge mannen selv var truslene ment som et rop om hjelp, uten at retten har hensyntatt det i dommen på 18 dagers fengsel. Hendelsen fant sted våren 2016, skriver Adressa.

Krenket av omsorgsovertakelse

Utgangspunktet for saken var en omsorgsovertakelse av mannens barn, gjennomført av barnevernstjenesten i den aktuelle kommunen. Barna ble raskt gjenforent med familien, men da under forutsetning av at mannen selv flyttet ut fra hjemmet, noe han gjorde.

Les også: Fire av ti FO-medlemmer utsettes for trusler

Behandlingen fra barnevernet skal ha krenket mannen, noe han ga uttrykk for i møtet med en psykiater. Overfor den samme psykiateren skal han ha ytret ønske om en innleggelse eller innsettelse i varetekt, fordi han var redd for å gjøre noe dumt, skriver Adressa.

Oppsøkte barnevernet og truet

Kort tid etter møtet med psykiateren tok han turen til barnevernets lokaler. Der fortalte han om samtalen med psykiateren – og sa blant annet at han ville «gjøre noe som fikk Behring Breiviks handlinger til å blekne», hvis han ikke fikk hjelp.

Les også: Årelang kamp mot vold og trusler bærer frukter

I mannens forklaring i retten forklarte han at uttalelsene var et rop om hjelp. Politiet kom til stedet, og mannen ble satt i varetekt over natten. Dagen etter ba han om å bli satt i varetekt eller innlagt. Han fikk da beskjed om at de ikke hadde grunnlag for å varetektsfengsle ham, og at han måtte «gi dem et varetektsgrunnlag».

Truet med bensin

Kort tid etter går mannen inn i resepsjonen på politihuset, og framsetter nye trusler mot barnevernet. Han blir pågrepet, men fortsetter å komme med trusler mot bestemte personer. Blant annet truet han med bensin og ildspåsettelse.

Mannen ble dømt for truslene, men fengselsstraffen på 18 dager anses som sonet i varetekt.

09.01.2017
13:55
09.01.2017 13:55