JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
GIR SEG: Geir Johannessen gir seg i mars, de fire andre stiller til gjenvalg.

GIR SEG: Geir Johannessen gir seg i mars, de fire andre stiller til gjenvalg.

Eirik Dahl Viggen

Søker vernepleier til FO-ledelsen

Geir Johannessen tar ikke gjenvalg på FO-kongressen i mars.
12.01.2015
10:54
27.08.2015 20:01

solfrid.rod@lomedia.no

Dermed er det en ledig plass i forbundsledelsen. Johannessen har sittet i arbeidsutvalget og ledet vernepleierseksjonen i halvannet år. Han overtok da Tone Faugli rykket opp til nestleder.

– Avgjørelsen er resultat av en helhetsvurdering, sier Johannessen.

Personlig og politisk

Hensynet til familien i Bergen og egen alder har spilt inn. Men også det faktum at Johannessen står for et annet syn i organisasjonsdebatten enn det over halvparten av fylkesavdelingene har spilt inn til kongressen. Særlig gjelder det forslagene om å fjerne den enkelte profesjons rett til å diskutere og avgjøre saker om egen profesjon.

Seksjonsrådenes rolle og selvstendighet blir en stor sak også på årets FO-kongress. Et flertall av fylkesavdelingene vil vekk fra dagens modell med kongressvalgte seksjonsråd, og foreslår å legge dem under landsstyret.

Arbeidsutvalget er delt i denne saken, landsstyret skal innstille til kongressen på i januar.

– Det er ikke noen konflikt i dette, men det påvirker meg at jeg har et annet syn. Det er en del av en totalvurdering, sier Johannessen.

– Jeg vil gjerne understreke at det er et utrolig spennende verv. FO blir bedre og bedre til å posisjonere seg, så her er det muligheter for den som vil være med på å utvikle og påvirke både profesjon og politikk, avslutter Johannessen.

– Kom med forslag

Leder i valgkomiteen, Nils Ola Sande, ber om forslag på kandidater fra hele landet. Komiteen er ute etter en vernepleier som kjenner FO godt og har politisk erfaring.

– Vi er veldig åpne for å snakke med alle som blir foreslått. Men dette er et krevende verv, det må være noen som har vært ute en vinterdag før, sier Sande.

Forslag kan meldes på nilsolasande@hotmail.com eller 984 37 089

12.01.2015
10:54
27.08.2015 20:01