GIR SEG: Geir Johannessen gir seg i mars, de fire andre stiller til gjenvalg.

GIR SEG: Geir Johannessen gir seg i mars, de fire andre stiller til gjenvalg.

Eirik Dahl Viggen

Søker vernepleier til FO-ledelsen

Geir Johannessen tar ikke gjenvalg på FO-kongressen i mars.
12.01.2015
10:54
27.08.2015 20:01

solfrid.rod@lomedia.no

Dermed er det en ledig plass i forbundsledelsen. Johannessen har sittet i arbeidsutvalget og ledet vernepleierseksjonen i halvannet år. Han overtok da Tone Faugli rykket opp til nestleder.

– Avgjørelsen er resultat av en helhetsvurdering, sier Johannessen.

Personlig og politisk

Hensynet til familien i Bergen og egen alder har spilt inn. Men også det faktum at Johannessen står for et annet syn i organisasjonsdebatten enn det over halvparten av fylkesavdelingene har spilt inn til kongressen. Særlig gjelder det forslagene om å fjerne den enkelte profesjons rett til å diskutere og avgjøre saker om egen profesjon.

Seksjonsrådenes rolle og selvstendighet blir en stor sak også på årets FO-kongress. Et flertall av fylkesavdelingene vil vekk fra dagens modell med kongressvalgte seksjonsråd, og foreslår å legge dem under landsstyret.

Arbeidsutvalget er delt i denne saken, landsstyret skal innstille til kongressen på i januar.

– Det er ikke noen konflikt i dette, men det påvirker meg at jeg har et annet syn. Det er en del av en totalvurdering, sier Johannessen.

– Jeg vil gjerne understreke at det er et utrolig spennende verv. FO blir bedre og bedre til å posisjonere seg, så her er det muligheter for den som vil være med på å utvikle og påvirke både profesjon og politikk, avslutter Johannessen.

– Kom med forslag

Leder i valgkomiteen, Nils Ola Sande, ber om forslag på kandidater fra hele landet. Komiteen er ute etter en vernepleier som kjenner FO godt og har politisk erfaring.

– Vi er veldig åpne for å snakke med alle som blir foreslått. Men dette er et krevende verv, det må være noen som har vært ute en vinterdag før, sier Sande.

Forslag kan meldes på nilsolasande@hotmail.com eller 984 37 089

12.01.2015
10:54
27.08.2015 20:01