JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
FO-studentenes leder, Sigrid Nesheim, gleder seg til en forhåpentligvis koronafri høst.

FO-studentenes leder, Sigrid Nesheim, gleder seg til en forhåpentligvis koronafri høst.

Eivind Senneset

Pandemien har gjort det vanskelig å rekruttere studentene til FO, men nå setter de inn støtet

– Vi har snakket mye om hvor vanskelig det har vært, men vi forsøker å tenke positivt, sier studentleder Sigrid Nesheim.
21.06.2021
16:01
21.06.2021 16:06

hanna@lomedia.no

I over et år har de fleste studentene nesten bare vært hjemme. Dette har gjort rekrutteringen til FO-studentene mer krevende. Nettopp derfor har studentleder Sigrid Nesheim sammen med de andre i styret jobbet mye med å finne ut hvordan de skal klare å hanke inn studentene til høsten.

– Vi må prioritere rekruttering i mye strørre grad enn tidligere grunnet korona, sier studentlederen til Fontene.

Hva skal dere gjøre for å klare det?

– Vi skal blant annet reise mer rundt til fylkesavdelingene og bistå dem og lokallagsstyrene med rekruttering. Arendalsuka er samtidig som studiestart, og selv om det hadde vært spennende å delta der, har vi valgt det bort for å være tilgjengelig ved studiestart. Vi har også kjørt en vervekampanje nå i vår og skal gjøre det igjen til høsten. De som vinner får et gavekort til en verdi av 5.000 kroner. Vi vil også delta mer aktivt på nettverkssamlingene som studentrådgiveren arrangerer to ganger i året.

Har dere vært bekymret for hvordan det skal gå med rekrutteringen?

– Vi har snakket mye om hvor vanskelig det har vært, men vi forsøker å tenke positivt. Vi må finne løsningene i stedet for å bare se problemene.

Hvis alt går etter planen, skal dere tilbake på studiestedene til høsten. Hvordan tror du det blir?

– Det er mange som har et realistisk håp om at studiehverdagen blir noenlunde normal til høsten. Mange er nok spente, spesielt de som ikke har hatt mulighet til å danne et nettverk på studiestedet sitt enda. Det blir nok en ekstra stor overgang for dem å skulle delta på alle aktivitetene og all undervisningen.

På hvilken måte tror du man vil legge merke til ettervirkningene av korona når studentene samles igjen?

– Jeg tror mange flere vil søke etter et psykisk helsetilbud sammenlignet med før pandemien. For å forebygge disse eventuelle ettervirkningene er det viktig å legge opp til gode møteplasser på campus og prioritere fysisk undervisning og organiserte læringsaktiviteter. Det er viktig at studentene får deltatt på ferdighetstrening og at de får gjennomført praksis.

Hva var din første betalte jobb?

– Suppologen. En supperestaurant i Bergen.

Hva spiser du helst til lunsj?

– Ramennudler.

Hvem ville du helst ha stått fast i heisen med?

– Kjæresten.

Hva er det beste rådet noen har gitt deg?

– Å gi litt mer faen.

Navn: Sigrid Nesheim

Yrke: FOs studentleder. Studerer til å bli sosionom i Sogndal.

Aktuell: Til høsten er det studiestart. Forhåpentligvis koronafritt.

21.06.2021
16:01
21.06.2021 16:06

Navn: Sigrid Nesheim

Yrke: FOs studentleder. Studerer til å bli sosionom i Sogndal.

Aktuell: Til høsten er det studiestart. Forhåpentligvis koronafritt.