JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nestlederen vil klatre til topps. Nå vil Marianne Solberg bli FO-leder

Nestleder Marianne Solberg er klar for fire nye år, men da som forbundsleder. – Jeg har en voldsom motivasjon for FOs politikk og organisasjon, sier hun.
– Jeg har sagt til valgkomiteen at jeg stiller meg til disposisjon, men da som leder, sier nestleder Marianne Solberg.

– Jeg har sagt til valgkomiteen at jeg stiller meg til disposisjon, men da som leder, sier nestleder Marianne Solberg.

Sissel M. Rasmussen

solfrid.rod@lomedia.no

Marianne Solberg har hatt verv på ulike nivåer i FO siden hun var nyutdannet vernepleier på 23 år, som raskt ble plasstillitsvalgt. Nå er hun 46 og har hatt tillitsverv i forbundet halve livet. Siden 2016 har hun vært nestleder, en jobb hun selv beskriver som mye arbeid i kulissene.

– Jeg er veldig glad for det jeg har fått være med på. Hvis organisasjonen vil, er jeg klar til å ta en større rolle utad. Jeg har en voldsom motivasjon for FOs politikk og organisasjon, sier Solberg til Fontene.

Hun har gitt valgkomiteen beskjed om at en ny periode som nestleder ikke er aktuelt når forbundsleder Mimmi Kvisvik går av på landsmøtet i november.

– Etter to perioder som nestleder synes jeg det er vanskelig å se for meg en tredje periode under en ny forbundsleder, sier Solberg.

– Et godt team

Hun berømmer avtroppende forbundsleder Mimmi Kvisvik for å ha gjort en solid jobb, og håper nå å overta stafettpinnen med et par av dem som sitter i ledelsen.

– I tillegg til at du kjenner FO godt, hvilke egenskaper mener du selv kvalifiserer deg til dette vervet?

– Jeg har vært leder ute i tjenestene, i tillegg til flere år som vernepleier og miljøterapeut. Jeg har en mastergrad i styring og ledelse, og vil si at jeg er ganske god på prosesser, strategi og ledelse. Jeg vet at noen oppfatter meg som skarp i kantene, men det handler bare om engasjement for sakene og at jeg setter pris på tydelighet og at man er reale med hverandre. Jeg tror heller ikke at noen av de som jobber tett på meg, oppfatter meg slik. Vi er et godt team i ledelsen, og det er vi helt nødt til å være, sier Solberg.

Hun er glad for at to av profesjonsrådslederne også stiller seg til disposisjon, og bekrefter at de tre har snakket sammen og håper å fortsatt være kolleger etter landsmøtet i november.

Korpsånd

«Marianne Solberg Johnsen gikk i paraderekka i Solberg Skolekorps. Som nestleder vil hun sørge for at korpsånden tar FO», skrev Fontene i et portrettintervju med Solberg da hun var fersk nestleder. Denne korpsånden er hun fortsatt veldig opptatt av.

– Akkurat nå er jeg på delegatsamling i Viken, og tenker at her er det korpsånd. Vi går i takt selv om vi spiller ulike instrumenter. Når vi møtes på landsmøtet, skal vi selvsagt vedta politikk. Men minst like viktig er organisasjonskulturen. Vi skal snakke høflig sammen i pausene selv om vi er rykende uenige inne i salen. Her mener jeg FO har tatt store steg, og jeg er stolt av å være på det laget.

Tar gjenvalg

Marit Selfors Isaksen og Ole Henrik Kråkenes har begge bestemt seg for å gå for gjenvalg.

Vernepleier Marit Isaksen er klar for en ny periode i FO-ledelsen.

Vernepleier Marit Isaksen er klar for en ny periode i FO-ledelsen.

Hanna Skotheim

Isaksen kom inn i FO-ledelsen i 2016, mens Kråkenes var ny i 2019. De ukependler fra henholdsvis Sunndal og Stavanger og har begge tatt noen runder i tenkeboksen. Begge har landet på at de gjerne tar fire nye år dersom valgkomiteen og landsmøtet vil det slik.

– Jeg opplever at jeg har mye å gi og mye å jobbe for. Jeg har også fått større barn. Den yngste flytter hjemmefra neste år, så nå er jeg enda friere til å leve FO-livet, sier Isaksen, som er vernepleier.

– Jeg har erfart at det er en krevende jobb. Da er det viktig å kjenne at man er motivert for videre innsats, og den motivasjonen har jeg. Det er så mye spennende som skjer framover, og FO er en givende organisasjon å være del av. Jeg er også glad for at Marit og Marianne er positive til å bli med videre. Vi har utviklet et godt samarbeid og det ønsker jeg gjerne å bygge videre på, sier Kråkenes, som er barnevernspedagog.  

Barnevernspedagog Ole Henrik Kråkenes tar gjerne fire nye år i FO-ledelsen.

Barnevernspedagog Ole Henrik Kråkenes tar gjerne fire nye år i FO-ledelsen.

Hanna Skotheim

Glemmestad gir seg

Den tredje profesjonsrådslederen, sosionom Hanne Glemmestad, gir seg etter fire år i FO-ledelsen.

– Det har rett og slett blitt for stor reisebelastning. Jeg har mistet mannen min i denne perioden og fått en annen familiesituasjon. Jeg har behov for å være tettere på familien, og få litt mer ro i livet, forklarer Glemmestad.

Sosionom Hanne Glemmestad gir seg på landsmøtet i november.

Sosionom Hanne Glemmestad gir seg på landsmøtet i november.

Hanna Skotheim

Hun har ukependlet mellom Gjøvik og Oslo og har ellers reist mye i jobben. Nå vender hun tilbake til Høgskolen på Innlandet, der hun skal inn i ny jobb som instituttleder ved Institutt for sosialvitenskap og veiledning.

Glemmestad understreker at vervet i FOs toppledelse har vært lærerikt, spennende og at hun tar med seg kunnskap og erfaringer derfra tilbake til høgskolen.