Elin Hansen Kjalnes og «mamma Sarah» blir brobyggere etter reportasjen i Fontene.
Matias Myklebust
Fostermor Elin og mamma Sarah blir brobyggere
Nå skal de to kvinnene hjelpe andre foreldre å samarbeide, så barn i fosterhjem får det best mulig.
anne@lomedia.no
– Det er veldig fint hvis jeg kan hjelpe andre foreldre og fosterforeldre til å ha god kontakt og samarbeid, sier Sarah.
Jentene hennes bor i fosterhjem hos Elin og Ronny Hansen i Ørsta. I en reportasje i Fontene tidligere i vinter fortalte de om samarbeidet.
(Artikkelen fortsetter under bildet)
«Mamma Sarah» var med å feire bursdagen til jentene sine som bor i fosterhjem.
Matias Myklebust
Rett etterpå ble de kontaktet av Yngve Cappelen, brobyggerleder for Norsk Fosterhjemsforening i Region Midt. Han ville rekruttere dem til å være brobyggere, et program i regi av Fosterhjemsforeningen, som nå rulles ut over hele landet.
– Vi er i startfasen med å bygge opp et team som skal bidra som brobyggere. Elin og Sarah ville jeg sikre meg! sier han.
Lære andre å samarbeide
Brobygging handler om å bygge samarbeidsbroer innen fosterhjemsomsorgen, mellom foreldre, fosterforeldre og barnevernstjenesten. Hensikten er at fosterbarna skal få trygghet til å utvikle seg på best mulig måte etter plassering i fosterhjem. Brobyggere skal være med på kurs for fosterforeldre, og de kan bli bedt om å bidra i møter i barnevernstjenesten mellom foreldre og fosterforeldre som ikke samarbeider så godt og som sliter med konfliktløsning.
(Artikkelen fortsetter under bildet)
Sarah (t.h) har bare lov å se døtrene 18 timer i året, men fostermor Elin har inkludert henne i familien.
Matias Myklebust
– Vi er veldig glad for å bli spurt og at vi kan få være med å formidle våre erfaringer og opplevelser. Forespørselen er også en anerkjennelse og tilbakemelding på at det vi gjør er bra, sier Elin Hansen Kjalnes.
De skal først kurses og få veiledning, før de bidrar som brobyggere på sin første samling. I region Midt er det i underkant av ti brobyggerpar, og lederen ønsker å rekruttere flere foreldre og fosterhjem som samarbeider bra, også menn.
FAGARTIKKEL: Slik kan fosterhjem og barnets foreldre få et godt samarbeid
Siste nytt
Laila Robert synes det er tøft å måtte gjennom kontroll på grensa mellom Norge og Sverige på vei til og fra jobb. Nå er hun sykmeldt.
Privat
Vernepleier Laila ble syk av Sverige-pendling: – Du føler deg som en kjeltring
– Det er veldig viktig at studentene opplever dette som relevant for dem. Vi har gått grundig gjennom pensum på de ulike utdanningene for å lage oppgaver der alle har noe å bidra med, sier prosjektleder Torhild Skotheim.
Hanna Skotheim
OsloMet tar grep: Slik skal studentene bli flinkere til å jobbe med barn
Mye lest
– Som pårørende er man allerede i dag maktesløs. Hvis rusreformen vedtas, blir vi enda mer aleine, mener Merete Almås. Hun er svært bekymret for konsekvensene av rusreformen helse- og omsorgsminister Bent Høie la fram forrige uke.
Leif Martin Kirknes og Kristin Heier/Studio Design
– Som pårørende får jeg vondt i magen av å lese forslaget til rusreform
Magnus Alu Andersen (t.v.) er leder for Netcompanys norske barnevernssatsing og Lars Andreas Eidsheim er prosjektleder i DigiBarnevern sitt fagsystem. Fontene møtte dem i Netcompany sine lokaler.
Hanna Skotheim