JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Barnevernet i Bergen får 22 nye saksbehandlere og fire psykologer.

Barnevernet i Bergen får 22 nye saksbehandlere og fire psykologer.

Eirik Dahl Viggen

Barnevernet i Bergen får 26 nye stillinger

Bystyret i Bergen har bestemt seg for å styrke både kapasiteten og kompetansen i barnevernet slik at flere barn, unge og foreldre kan følges opp.
21.06.2018
13:53
21.06.2018 14:12

anne@lomedia.no

Bystyret i Bergen har vedtatt å bruke 25 millioner kroner per år på å styrke barnevernet. Det skal ansettes 22 nye årsverk som saksbehandlere (kalt kontaktpersoner) og fire nye psykologer. Dette er en stor satsning i kommunal regi, påpeker byrådsleder Harald Schjelderup (Ap), som har forberedt saken for bystyret.

– Vi har høye ambisjoner for tilbudet til byens mest sårbare barn, sier Schjelderup i en pressemelding.

Byrådsleder i Bergen, Harald Schjelderup (Ap).

Byrådsleder i Bergen, Harald Schjelderup (Ap).

Bergen kommune

Press på barneverntjenesten

Hovedtillitsvalgt for FO i Bergen kommune, Renathe Remes Øen, mener 26 nye stillinger er en fin begynnelse.

– Rundt fem saksbehandlerstillinger til hvert av de fire byområdene i Bergen vil helt klart utgjøre en forskjell. Samtidig må vi huske at et godt barnevern handler om god ledelse, ikke bare å få nye stillinger, sier hun.

Barnevernet i Bergen har over tid hatt utfordringer med å innfri lovkrav til saksbehandling knyttet til dokumentasjon og tidsfrister. Samtidig har det vært en økning i antall henvendelser til barnevernet. Dette presset er bakgrunn for satsingen som nå gjøres.

Hovedtillitsvalgt for FO i Bergen kommune, Renathe Remes Øen ønsker de 26 stillingene velkommen.

Hovedtillitsvalgt for FO i Bergen kommune, Renathe Remes Øen ønsker de 26 stillingene velkommen.

Otto von München

I tillegg til de nye stillingene vil byrådet tilby en større kompetansepakke med basisopplæring for alle nyansatte, veiledning til alle ansatte og videreutdanningsmuligheter. I dag har barnevernet i Bergen cirka 130 saksbehandlere.

– Dette er en svært etterlengtet satsing som bidrar til at vi kan gi bedre hjelp til barn og familier og at det er attraktivt og faglige spennende å jobbe i kommunens barneverntjeneste, sier direktør for Etat for barn og familie, Marianne Kildedal i en pressemelding.

Flere utviklingstiltak

Barnevernet i Bergen er blitt omorganisert til fire byområder, og kommunen jobber nå med etableringen av Barne- og familiehjelpen som skal avlaste barnevernet med å gi flere familier hjelp på et tidligere tidspunkt.

Etatsdirektøren håper satsingen skal bidra til å gjøre det attraktivt å jobbe i barneverntjenesten.

– Vi ønsker å rekruttere de beste og mest motiverte fagfolkene til våre tjenester til beste for barn og foreldre. Vi tenker at byrådets satsing sammen med utviklingsarbeidet vi holder på med, vil bidra til å skape gode tverrfaglige arbeidsplasser som mange flinke fagfolk vil ha lyst til å jobbe i, sier Kildedal i pressemeldingen.

21.06.2018
13:53
21.06.2018 14:12